7 maj 2024

Redaktionen

 

 

 

 

 


Ett JV mellan Europa Capital och Ailon kommer att utveckla cirka 14.200 kvm bostäder, omfattande 58 lägenheter uthyrda till Attendo samt även utveckla 108 byggrätter som kommer att anpassas specifikt för seniorer i ett före detta sjukhus i Helsingör.

 


Europa Capital och Ailon gör tillsammans en första investering för seniorboende genom ett köp av ett sjukhus i Helsingör för 45 MEUR, cirka 453 Mkr. Investeringen, som är i linje med Europa Capitals strategi att expandera till en bredare sektor, har gjorts via ett joint venture, JV, med Ailon Group.

Detta JV kommer att utveckla cirka 5.300 kvm bostäder, omfattande 58 lägenheter uthyrda till Attendo, en ledande nordisk vårdoperatör och därutöver 108 byggrätter som kommer att anpassas specifikt för seniorer. Även ett projekt med en kommersiell enhet för läkare kommer att byggas på en tomt. Det betyder att projektet är totalt  cirka 14.200 kvm, varav 8.900 kvm avser hyreslägenheter och 5.300 kvm avser avtalet med Attendo.


Projektet har byggstartats och det förväntas färdigställas under Q1 2023.  Seniorboendet ligger i Helsingör, norr om Stor-Köpenhamn som är nära kopplat till Köpenhamn och resten av regionen genom ett omfattande vägnät och kollektivtrafiknät. Som den fjärde största staden på Själland har Helsingör en växande och historisk stadskärna, i en grön miljö med flera pågående och planerade offentliga och privata investeringar.

Generellt finns ett behov av seniorbostäder i Danmark som har en växande åldrande befolkning samtidigt som det finns ett begränsat utbud av lämpliga bostäder.

Ett JV mellan Europa Capital och Ailon bygger på Europa Capitals meritlista inom bostadssektorn, där Europa Capital investerat 1 miljard euro i hyres- och studentbostäder, med totalt över 10.500 rum i Storbritannien, Spanien, Danmark och Tyskland.

Hugo Black, partner i Europa Capital, säger:
– Detta förvärv ger en utmärkt tillfälle att omvandla ett tidigare sjukhus till ett toppmodernt seniorboende

och det markerar en spännande milstolpe för Europa Capital när vi utökar vårt befintliga bostadsportfölj genom vår första investering i seniorsektorn. Vi har en betydande erfarenhet av bostadssektorn, med en stor portfölj av hyresrätter och studentbostäder sedan år 1995. Projektet med seniorbostäder stöds av ett starkt samarbete med vår pålitliga partners Keystone, som vi nu gör ett femte avtal tillsammans, och med Ailon, som har en stor erfarenhet av projekt med hyresrätter och studentbostäder. Vi ser vi fram emot leverera en stabil avkastning till våra investerare.

Lucy Jennings
, Director på Ailon Group, säger:
– Seniorboende är en växande tillgångsklass i Danmark med en stor efterfrågan till följd av starka demografiska trender. Det finns stora möjligheter för tillväxt och innovation inom sektorn. Det här är väldigt spännande projekt i en byggnad med en blivande karaktär i Helsingör.

Savills Operational Capital Markets Europe och Colliers Denmark har varit rådgivare i förvärvet.

 






måndag, 07 juni 2021 12:05

Mats Norberg, ny vd för Swerock

 


Peabbolaget Swerock genomför vd-succession vid årsskiftet 2021/2022 då Mats Norberg blir ny vd. Han tar över en verksamhet som vuxit kraftigt i Norden de senaste åren och gjort viktiga framsteg för att klimatanpassa den.


Mats Norberg blir vd för Swerock den 1 januari 2022.

 

 

Mats Norberg börjar sin anställning den 1 september 2021 och han tillträder rollen som vd för Swerock den 1 januari 2022. Han kommer senast från NCC där han varit divisionschef med ansvar för grundläggningsverksamheten i Norden.

– Peab är en välkänd koncern som jag naturligtvis följt i mina tidigare roller. Swerock är ledande i branschen och ligger i framkant både vad gäller miljö och teknik. Jag ser mycket fram emot att få leda detta fina bolag mot fortsatta framgångar, skapa värden för kunderna och framför allt att få möta medarbetarna, säger Mats Norberg.

Mats Norberg efterträder Karl-Gunnar Karlsson som kvarstår i rollen som vd för Swerock under hela 2021. Karl-Gunnar Karlsson har i sina roller som både chef för affärsområde Industri och vd för Swerock lett arbetet med bolagets kraftiga tillväxt i Norden med flera förvärv inom beläggning och ballast, framför allt förvärvet från YIT under 2020. Företaget har även arbetat medvetet med att utveckla mer miljöanpassade produkter bland annat genom lanseringen av ECO-Betong och ECO-Ballast.

– Jag är väldigt nöjd med att vi har knutit till oss Mats Norberg som ny vd för Swerock. Mats har bred erfarenhet från branschen och har arbetat inom NCC i flera ledande roller, bland annat inom beläggning och mark. Med sina erfarenheter är jag övertygad om att Mats framgångsrikt kan fortsätta utveckla Swerock, säger Niclas Winkvist, styrelseordförande i Swerock AB.

 



Affärsområdet Human Capital lanserades av  Croisette Real Estate Partner för två år sedan i Stockholm och som erbjuder rikstäckande rådgivning, rekrytering och interimslösningar inom fastighetsbranschen. Vid årsskiftet etablerades affärsområdet i Göteborg – nu är det dags för Malmö att erbjudas lokal rådgivning.


Ansvarig för Croisettes Human Capital i Malmö blir Karolina Björkander Christensen.

 

 

 

Ansvarig för satsningen i Malmö blir Karolina Björkander Christensen. Hon kommer senast från en roll som senior rekryteringskonsult samt kontorschef på rekryterings- och bemanningsföretaget PerformIQ. Hon ansluter till bolaget den 14 juni 2021.

– Jag ser fram emot att bli en del av Croisette och på riktigt sätta Human Capital på Skånekartan, detta tillsammans med kompetenta kollegor och ett företag som tänker ett steg längre, säger Karolina Björkander Christensen, blivande Head of Human Capital Malmö på Croisette Real Estate Partner.

– Jag är oerhört glad att Karolina valt att ansluta till Croisette och Human Capital. Karolina besitter både den kompetens och drivkraft som kommer krävas vid etableringen av affärsområdet i Skåne. Som tillägg är Karolina en karismatisk och varm person med ett utmanade tankesätt som ligger helt i linje med dem förvärv vi vill göra till organisationen, säger Erika Klingberg, Head of Human Capital på Croisette Real Estate Partner.

Förutom att Human Capital nu etableras i Malmö, utökas affärsområdet ytterligare med två medarbetare i Göteborg respektive Stockholm. I juni ansluter Julia Pehrson till Göteborg och Louise Svensson till Stockholm.

– Vi är så glada att Julia Pehrson valt att ansluta till Human Capital i Göteborg.  Med sin energi, driv och härliga personlighet samt hennes bakgrund inom rekrytering, är Julia helt rätt tillskott i den fortsatta etableringen i Göteborg, säger Caroline Hertin, Head of Human Capital Gothenburg på Croisette Real Estate Partner.

– Louise Svensson har nyligen tagit examen från personalvetarprogrammet och har parallellt med studierna arbetat extra med rekrytering på Randstad. Hon gjorde ett starkt intryck redan på första intervjun och kommer med sitt engagemang och härliga personlighet bli en stor tillgång för teamet. Vi ser mycket fram emot att ha Louise på plats i Stockholm, säger Erika Klingberg.

 

 

 

 

 


Ilija Batljan, vd för SBB.

 


Samhällsbyggnadsbolaget i Norden. SBB, har under måndagen den 7 juni 2021 förvärvat 13.975.000 aktier i JM AB till en kurs om 326,30 kronor per aktie från Obos, motsvarande 4,56 Mdr kr. Transaktionen motsvarar 20,08 procent av aktier och röster i JM, som därmed blir ett intressebolag till SBB. SBB:s förvaltningsresultat förväntas öka (baserat på JM:s resultat efter skatt för perioden april 2020-mars 2021) med cirka 300 Mkr på årsbasis som ett resultat av förvärvet.

SBB är Nordens ledande samhällsbyggare och största fastighetsutvecklare med en portfölj med byggrätter om 42.000 lägenheter med en majoritet av byggrätterna i Nordens största städer. Köpet av aktierna i JM tillför exponering mot ytterligare 37.300 lägenheter med en majoritet i Stockholm och Uppsala.

– SBB:s fokus på bostäder och äldreboenden samt nyproduktion av bostäder, som den samhällsbyggare vi är, blir ännu starkare genom denna affär. Vi är fortfarande bara i början på SBB:s värdeskapande till sina aktieägare, säger Ilija Batljan, vd för SBB.

Efter försäljning av Obos aktier till SBB är SBB den största aktieägaren i JM med 20,08 procent av aktierna. Större aktieägare i JM efter SBB är 2.  AMF Försäkring  med 9,14 procent av aktierna. 3.  State Street Bank And Trust Co, med 6,43 procent av aktierna.  4.  Swedbank Robur Fonder  med 6,23 procent av aktierna. 5.  Länsförsäkringar Fondförvaltning med 4,81 procent av aktierna  samt 6. Handelsbanken Fonder 4,24 procent av aktierna.

 


 

 






måndag, 07 juni 2021 10:57

Serneke bygger bostäder i Borås

 

 

 

 

 


Serneke bygger Port 17 för Cernera Fastigheter. Projektet omfattar 48 lägenheter beläget i Byttorp strax utanför Borås centrum.

 


Serneke har tecknat två avtal för totalentreprenad i samverkan med HanssonGruppen Invest AB respektive Cernera Fastigheter i Borås. Totalt ska 73 lägenheter uppföras till ett sammanlagt värde av 139 Mkr. De två projekt som ska uppföras är Brf Atelier för HanssonGruppen Invest och Port 17 för Cernera Fastigheter.

Brf Atelier består av 25 lägenheter i en påbyggnad i två plan ovanpå den forna konfektionsfabriken Erlahuset i centrala Borås. Bostäderna är inspirerade av modeskaparnas och skräddarmästarnas kreativa arbetsplatser för att framhäva staden Borås textila arv. Samtliga lägenheter får balkong med utsikt över centrala Borås.

– Att äntligen få genomföra detta projekt med Serneke känns både kul och spännande. Försäljningen har gått väldigt bra så nu är rätt tid att starta. Med Sernekes höga kompetens och genuina engagemang som sitter i kulturen ända sedan vi började samarbeta år 2002, så känner vi oss i väldigt trygga händer, säger Stefan Hansson, vd för Hansson Holding.

Port 17 blir en bostadsrättsförening med 48 lägenheter beläget i Byttorp strax utanför Borås centrum.
Inspirerat av tomten och omgivningen byggs Port 17 i två huskroppar som binds samman med en gemensam loftgång och gård. Lägenheterna har mellan ett till fem rum och kök och samtliga får stora glaspartier med vardagsrum mot sydväst som leder ut till generösa balkonger eller uterum.

– Port 17 har varit ett populärt projekt med sitt centrumnära läge och bostäderna sålde slut snabbt. Vi har samarbetat med Serneke i flera tidigare projekt och är övertygade om att samarbetet kommer att fungera lika bra även denna gång, säger Martin Svärd, vice vd och finanschef för Cernera Fastigheter.

– Detta blir två fina bostadsrättsföreningar med det lilla extra och vi är glada att få utföra dessa projekt tillsammans med HanssonGruppen och Cernera Fastigheter. Vi har våra utmaningar med det centrala läget och befintliga verksamheten vid Brf Atelier, samt en trång arbetsplats där det ska byggas garage under husen i Port 17. Detta är dock något vi har erfarenhet av sedan tidigare och jag är övertygad om att vi med gott samarbete klarar detta galant, säger Peter Andersson, affärschef för Serneke.

De två projekten påbörjas under juni och beräknas stå klara under det tredje kvartalet 2022.

Avtalssummorna på 65 Mkr för Brf Atelier respektive 74 Mkr för Port 17, inkluderas i Sernekes orderingång för det andra kvartalet 2021.

 


 

 






 

 

 

 

 


NREP köper ett hyresbostadsprojekt på Norra Hisingen i Göteborg. Projektet om 313 lägenheter för unga och studenter säljs av utvecklaren Hökerum Bygg.

 

 

 

 


I stadsdelen Backa i Göteborg blir NREP en del av stadsutvecklingsområdet Selma stad, Norra Hisingen. Fastighetsinvesteraren blir långsiktig ägare av ett hyresbostadsprojekt om 313 lägenheter för unga och studenter. Fastigheten, som förvärvas av utvecklaren Hökerum Bygg, får en tydlig hållbarhetsprofil med certifieringen BREEAM Very Good och utvecklas med fokus på sociala aspekter, med bland annat en takterrass med växtlighet och löparbana.

NREP växer fortsatt kraftigt inom bostadssegmentet i Sverige, med fokus på moderna och hållbara hyresbostäder i landets storstadsregioner. Nu har bolaget förvärvat ett projekt under utveckling från Hökerum Bygg om 313 ungdomshyresbostäder. Fastigheten är belägen invid Selma Lagerlöfs torg i det framväxande stadsdelsområdet Selma stad, cirka 4 kilometer från Backaplan i Göteborg. Här pågår den största omvandlingen av området sedan tidigt 70-tal med fokus på att tillskapa bostäder, handelshus, stadsdels hus, service och parkstråk.

Bostäderna utvecklas i linje med NREPs vision om att berika människors liv. I projektet skapas goda förutsättningar för en aktiv och social livsstil, bland annat genom utvecklingen av en stor, lummig takterrass med löpbana och en innergård som ska främja gemenskap och aktivitet.

– Vi vill bidra med bostäder där människor kan finna sig väl tillrätta och växa. Här kommer vi med långsiktigt perspektiv äga och förvalta en fastighet som håller hög hållbarhetsstandard och som även utvecklas med fokus på välbefinnande i vardagen. Genom att utforma ett bostadskvarter med bra förutsättningar för naturliga möten grannar emellan likväl som inslag av idrottsmiljöer vill vi bidra till att de boende trivs och känner sig både inspirerade och trygga i sin hemmamiljö, säger Rickard Langerfors, bostadschef för NREP i Sverige.

Fastigheten ska certifieras med BREEAM Very Good. Uppvärmning ska ske med energieffektiva lösningar och byggnaden får träfasader och interiör som speglar hållbarhetsprofilen. Under utvecklingen kommer olika tillvägagångssätt för att minska klimatpåverkan övervägas tillsammans med utvecklaren.

För att möjliggöra en hållbar livsstil bland de boende utvärderas även gemensamhetslokaler som inkluderar coworking och kökslokaler.

Lägenheterna utvecklas till att bli yteffektiva, moderna och hållbara bostäder, framför allt för unga och studenter. Projektet har en tyngd på lägenheter med ett rum och kök, men omfattar även vissa tvårumslägenheter och bostäder med särskild service. Projektet omfattar även lokaler för kommersiell verksamhet såsom gym och restaurang.

– Det här blir ett mycket fint projekt och vi vet att det är stor efterfrågan på små lägenheter bland unga och studenter i Göteborg. Vi är glada över att NREP kommer att äga och förvalta projektet. Det borgar för god kvalitet, säger Johan Lind, vd för Hökerum Bygg.

Byggstart är planerad att ske under 2021 och färstigställandet beräknas till andra kvartalet 2024, då NREP tillträder fastigheten.

 






 

 

 

 

 


Heba och Åke Sundvall bygger nu i Rosendal, Uppsala, 146 hyreslägenheter i varierande storlek om 1-­3 rum och kök. På taket skapas en takterrass för de boende att använda till social samvaro. Kvarteret byggs enligt Svanens miljökrav och kommer vid färdigställande att Svanenmärkas. Inflyttning planeras till sommaren 2022.

 

 

 

 

 

Från höger: Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, Hanna Lindskog vd för Åke Sundvall Byggnads AB och Patrik Emanuelsson, vd för Heba Fastighets AB.

 


 

 

Med ett symboliskt spadtag har Åke Sundvall och Heba startat bygget av 146 hyresrätter. Planen är att lägenheterna ska byggas med investeringsstöd vilket möjliggör för lägre hyror för de boende.

Spadtaget togs av Erik Pelling kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, tillsammans med Hanna Lindskog, vd för Åke Sundvall Byggnads AB och Patrik Emanuelsson, vd för Heba Fastighets AB.

– Kvarteren som Åke Sundvall och Heba bygger här i Rosendal med hyresrätter och även bostadsrätter längre fram passar väl in i utvecklingen av Uppsala. Vi har ett stort behov av bostäder i blandade upplåtelseformer för att ge plats åt en blandning av människor. Vi har redan flera fina samarbeten bakom om tillsammans med Åke Sundvall och jag ser fram emot fler samarbeten framöver, säger Erik Pelling.

– Det här är Hebas första etablering utanför Stockholmsregionen. Vi har länge velat etablera oss i Uppsala. För oss är det extra roligt att få göra det i Rosendal med hållbara och prisvärda hyresbostäder, säger Patrik Emanuelsson.

Åke Sundvall har sedan 2014 varit med och skapat omtyckta områden i Uppsala, genom bland annat radhus i Håga och Knäckepilen i Sala backe. Detta kvarter blir det tredje projektet som Åke Sundvall bidrar med till Uppsala men det första projektet inom ramen för det intentionsavtal som är skrivet med Uppsala kommun om att uppföra 500 hyresrätter.

– Att återigen få möjlighet att bidra till utvecklingen av Uppsala, genom att skapa vackra hus och omtyckta områden känns väldigt roligt. Vi ser stor potential i Rosendal som område, genom den omtanke och hållbara vision som området utvecklas med och som är kärnan i vår egen verksamhet, säger Hanna Lindskog.

Lägenheter byggs i varierande storlek om 1-­3 rum och kök. På taket skapas en takterrass för de boende att använda till social samvaro. Kvarteret byggs enligt Svanens miljökrav och kommer vid färdigställande att Svanenmärkas. Inflyttning planeras till sommaren 2022.

Söder om Uppsalas stadskärna växer Rosendal fram som en av Sveriges mest innovativa stadsdelar med närhet till både citypuls och skogspromenader. Förutom bostäder byggs i här grundskola, förskola, vårdcentral, park, träningshall och torg. Goda kommunikationer till Uppsala resecentrum gör läget optimalt även för den som pendlar.

Planen är att hela Rosendal ska vara färdigbyggt 2027. Redan idag bor cirka 2.800 personer i stadsdelen och när stadsdelen är klar kommer cirka 15.000 personer att ha sitt hem här.



 






 

 

 

 

 


Flygbild planerade och befintliga hus i Aspholmen, Vårberg. Illustration: Ettelva arkitekter



Hus A, vy från Vårbergsvägen. Illustration: Ettelva arkitekter

 

Hus D, vy från Vårholmsbackarna. Illustration: Ettelva arkitekter

 

 


 

Nu är förslaget för Aspholmen på samråd fram till och med 31 augusti 2021. Projektet ingår i Fokus Skärholmen och innebär nya bostäder längs Vårbergsvägen och Vårholmsbackarna. Konsthallen Kummelholmen ingår också i förslaget. Tre nya hus med 120 bostäder planeras i ett kvarter, varav två ersätter befintliga radhus. Totalt 34 nya bostäder föreslås ovanpå befintliga byggnader.  Byggherre är Vårlöv KB och arkitekt är Ettelva.

I kvarteret finns idag en tidigare skola som är ombyggd till bostäder dels i form av två tegelbyggnader med lägenheter, dels i form av två träbyggnader med sammanlagt 12 radhus i båda. Planförslaget innehåller ett kvarter med tre nya lamellhus med fem till sju våningar. Befintliga radhuslängor föreslås rivas och befintliga byggnader byggas på med en våning. Fastighetsägaren har för avsikt att erbjuda hyresgästerna bostad inom det nya bostadsbeståndet.

I korsningen Vårbergsvägen och Vårholmsbackarna bildas en liten plats med möjlighet till lokaler i entréplanet. Under husen och del av gården runt husen anordnas garage med infart via ramp från Vårbergsvägen. Ambitionen är att spara så många träd som möjligt och utvalda ekar skyddas.

I förslaget ingår konsthallen Kummelholmen som tidigare var panncentral. Förslaget bekräftar användning för konsthall och möjliggör för en bostad/ateljéer ovanpå befintlig byggnad samt café. Entréer och förgårdsmark med planteringar placeras mot gatan för att bidra till ett tryggare gaturum.

I kvarteret finns idag en tidigare skola som är ombyggd till bostäder dels i form av två tegelbyggnader med lägenheter, dels i form av två träbyggnader med sammanlagt 12 radhus i båda.
Planförslaget innehåller ett kvarter med tre nya lamellhus i fem till sju våningar. Befintliga radhuslängor föreslås rivas och befintliga byggnader byggas på med en våning. Fastighetsägaren har för avsikt att erbjuda hyresgästerna bostad inom det nya bostadsbeståndet.

I korsningen Vårbergsvägen och Vårholmsbackarna bildas en liten plats med möjlighet till lokaler i entréplanet. Under husen och del av gården runt husen anordnas garage med infart via ramp från Vårbergsvägen. Ambitionen är att spara så många träd som möjligt och utvalda ekar skyddas.

Hus A-C består av en vinklad lamell som placeras längs korsningen Vårbergsvägen och Vårholmsbackarna. Hus B och C ersätter befintligt radhus som föreslås rivas. Hus A och B är i sex våningar men hus C som angränsar till befintlig byggnad är lägre, i fem våningar. Huskroppen består av tre trapphus och 45 bostäder i olika storlekar.

Hus D är en lamell som placeras med långsidan mot gång- och cykelvägen norr om planområdet och med kortsidan mot Vårholmsbackarna. Huset föreslås vara sju våningar mot gatan med en lägre del mot hus E i sex våningar och takterrass. Huset består av sex marklägenheter med radhuskaraktär och 27 bostäder i olika storlekar (totalt 33 bostäder). Entréer placeras mot gården och uteplatser mot gång- och cykelvägen i områdets norra sida. Närmast tunneln ligger privata trädgårdar på en terrass en bit upp. De tillför trygghet till miljön runt gångtunneln.

Hus E och F
består av en vinklad lamell. Norra fasaden av hus E vetter mot gång- och cykelvägen norr om planområdet och östra delen av fasaden till hus F vetter mot gång- och cykelvägen öster om planområdet. Byggnadskroppen uppförs i sex våningar. Hus E består av fyra radhus och 16 bostäder i olika storlekar (totalt 20 bostäder).

Hus F består av tre radhus och 19 bostäder (totalt 22 bostäder). Balkonger, uteplatser och genomgående entréer placeras mot gång- och cykelvägen för att bidra till ett tryggare stråk. Under huset ligger det norra garaget med infart från Vårholmsbackarna.


Tillkommande bostäder ska bidra till ett ökat stadsliv. Entréer och förgårdsmark med planteringar placeras mot gatan för att bidra till ett tryggare gaturum. I korsningen Vårbergsvägen och Vårholmsbackarna bildas en plats med möjlighet till lokaler i entréplanet. Två underjordiska garage möjliggörs liksom hanteringen av dagvatten. Parkeringsplatser anordnas i två underjordiska garage under hus A-C och E-F.


I förslaget ingår Kummelholmen som tidigare var panncentral. Förslaget bekräftar användning för konsthall och möjliggör för en bostad/ateljéer ovanpå befintlig byggnad samt café.

Samråd är mellan 1 juni och 31 augusti 2021. Granskning sker under första kvartalet 2022. Ett antagande av detaljplan beräknas till tredje kvartalet 2022.












 






fredag, 04 juni 2021 15:10

Midroc utvecklar Bjerreds torg i Lomma

 

 

 

 

 


3D-bild på Bjerreds torg i Lomma. Fotokälla: Juul|Frost Arkitekter

 

En ny plats börjar växa fram med bostäder, lokaler, torg och ny vägsträckning som fastighetsbolaget Midroc utvecklar tillsammans med Lomma kommun och Juul|Frost Arkitekter. Produktionen är i full gång och hyresgäster till lokalerna är förväntansfulla, här kommer bland annat en frisör, en mäklarbyrå och klinik för idrottshälsa att flytta in.

– Produktionen av projektet Bjerreds Torg är nu äntligen igång. Båda arbetsområdena har varit inhägnade en tid och Lomma kommun har färdigställt den nya vägen genom projektplatsen. Markarbetena för Residenset är påbörjade och någon gång under hösten kommer vi även förbereda grundläggningen till 16 radhus som vi kallar Paradhusen, säger Anders Koch, affärschef för Midroc Properties.

Förutom bostadsrätterna i radhusen och flerbostadshuset kommer Bjerreds torg att inhysa olika verksamheter. Salong4, Fastighetsbyrån och The Clinic är de första att teckna hyresavtal för de nya lokalerna.

En hyresgäst berättar varför företaget Clinic vill öppna sin verksamhet på Bjerreds Torg:

– För oss är Bjerreds Torg nytänkande på en ort som förespråkar en aktiv livsstil. Anknytning till ett flertal mindre orter runt omkring med kollektivtrafik samt enkelhet att parkera för besök är också en viktig bit. Dessutom fungerar samarbetet med Midroc väldigt smidigt, säger Niklas Hollerup på The Clinic.

Satsningen på Bjerreds torg knyter samman ortens olika delar i en naturlig mötesplats.

– Vårt mål är att kunna erbjuda de boende i kommunen ett levande torg med ett dynamiskt utbud av olika verksamheter. Än finns det några lokaler kvar för den som vill förverkliga en dröm genom att till exempel öppna ett café eller en presentbutik, men givetvis även för den som vill driva någon annan service eller ha sitt kontor på torget, säger Linn Runquist, projektchef för Midroc Properties.

Inflyttning i de nya lokalerna kommer att ske under våren 2023.









 






 



Willhem förstärker nu sin ledningsgrupp genom de tre regioncheferna Susanna Thom, Catarina Altement och Jonas Ekstam.



Från vänster syns Willhems tre regionchefer: Catarina Carlström, Jonas Ekstam och Susanna Thom.

 

 

 

Susanna Thom, regionchef Väst, har lång erfarenhet från tidigare roller som verksamhetsutvecklare och fastighetschef inom Willhem.

 

Catarina Altement, regionchef Syd, har arbetat under 10 år i bolaget, bland annat som redovisningschef, och de senaste åren i rollen som regionchef.

 

Jonas Ekstam, regionchef Öst, har innehaft den nuvarande rollen som regionchef sedan 2017.

Genom förändringen vill Willhem ytterligare stärka bolaget inför de nästkommande åren och ge utrymme för verksamheten att utvecklas med fortsatt fokus på förvaltningsfrågor. Förstärkningen av ledningsgruppen görs i samband med att Peter Lundstedt, fastighetsdirektör, lämnar sin nuvarande roll den 1 juni. Peter Lundstedt kommer att finnas kvar i bolaget fram till årsskiftet 2021/2022.