27 april 2024
torsdag, 17 december 2020 17:30

Sveaviken Bostad bygger 400 lägenheter i Sorgenfri

Skrivet av 

 

 

 


Den fastighet som Sveaviken köper har ett attraktivt läge i Sorgenfri i centrala Malmö. Ett planarbete pågår på fastigheten för utveckling av cirka 400 bostäder.

 

 

 

 

 

 

 

Sveaviken Bostad AB har, genom det helägda dotterbolaget Sveaviken Holding 2 AB, avtalat om att förvärva fastigheten Malmö Tangenten 2 som är belägen i Sorgenfri i centrala Malmö. Det överenskomna fastighetsvärdet beräknas till 4.500 kr/kvm ljus BTA och fastställs vid lagakraftvunnen detaljplan. Tillträde är villkorat av att detaljplanen för fastigheterna vinner laga kraft, vilket förväntas ske under första halvåret 2022. Säljer gör Zenia Fastighets AB. Walthon Advokater har agerat legal rådgivare åt Sveaviken Bostad AB.

Fastigheten har ett attraktivt läge i Sorgenfri. Planarbete pågår för utveckling av cirka 400 bostäder. Byggstart förväntas ske under första halvåret 2022. Sorgenfri är ett av Malmös största och mest centrala stadsutvecklingsprojekt. 

– Vi är mycket glada över förvärvet av denna fastighet som vi ser fram emot att utveckla och förvalta långsiktigt. Läget i Malmö är mycket bra och vi ser fram emot att etablera oss i staden. Vi ser även fram emot att utveckla fastigheten och göra detta till ett attraktivt bostadskvarter i innerstaden. Vi är också glada över att inom en snar framtid kunna erbjuda Malmöborna nya bostäder med hög standard och en tilltalande arkitektur, Pär Thomaeus, grundare av och vd för Sveaviken Bostad.