28 april 2024
torsdag, 17 december 2020 16:51

SPG köper attraktiv tomt utanför Oslo

Skrivet av 

 

 

 


Scandinavian Property Group, SPG, har tillsammans med Bakkegruppen AS köpt en tomt,  cirka 2 mil öster om Oslo, som kan bebyggas med 180 bostäder.

 

 

 

 

 

 

 

Scandinavian Property Group, SPG, har tillsammans med Bakkegruppen AS förvärvat en fastighet om cirka 12.000 kvm i Dammensvika i Rælingens kommune, cirka 2 mil öster om Oslo. Fastigheten är belägen i ett centralt utvecklingsområde med gångavstånd till Lillestrøm station. Fastigheten ingår som del av en större detaljplan och SPG har som målsättning att bygga cirka 180 nya bostäder.

– Tomten har en väldigt attraktiv belägenhet med endast 600 meter till Lillestrøm Station, säger Managing Partner Knut Holte. Detta förvärv är i linje med SPGs strategi om att utveckla områden i närheten av strategiska knytpunkter.

– Vi har tidigare utvecklat flera områden i Rælingen, där vi upplever en stark efterfrågan på nya boendekoncept i regionen, säger koncernchefen i Bakkegruppen, Morthen Bakke.

Projektet kommer vara ett samarbetsprojekt med SPG och Bakkegruppen som redan idag har flera pågående bostadsprojekt nära färdigställande tillsammans. De senaste åren har bolagen tillsammans utvecklat cirka 1.000 nya bostäder.

Scandinavian Property Group är ett fastighetsbolag som grundades 2004 och verkar på den skandinaviska marknaden.  Organisationen består av 20 anställda med kontor i Oslo och Stockholm. SPG är en industriell aktör inom tre specifika områden, bostäder, samhällsfastigheter, samt projektutveckling av kontor och handel. SPG har sedan 2004 genomfört fastighetstransaktioner för över 60 Mdr kr.