28 april 2024
onsdag, 16 december 2020 17:30

Dan Törnsten: Uppdämt behov för affärer 2021

Skrivet av 

 

 

 


Dan Törnsten, vd för Colliers Sverige.

 

 

 

 

 

 

 


Hur har fastighetsbranschen hanterat Covid-19 och vad har vi lärt oss, så här långt?  I en intervju med Dan Törnsten, vd för Colliers Sverige, säger han.

Hur vill du sammanfatta 2020?
Dan Törnsten:

– För oss började 2020 med en rivstart! 2019 var för oss ett rekordår och det fortsatte in i 2020 där vi hade ett par väldigt starka månader. När Covid-19 sedan kom var det en total chock för oss, som för de flesta. Den första tiden gick åt till att se över alla våra kostnader och planera för verksamheten de närmaste månaderna.  Läget stabiliserade sig något närmare sommaren för att sedan blossa upp igen i början på hösten. Som bolag har vi försökt finnas där för våra medarbetare och kunder, i en turbulent och oviss tid.”

Hur upplever du att branschen hanterat Corona-pandemin?
Dan Törnsten:

– Jag tycker fastighetsbranschen har hanterat Covid-19 föredömligt. Man har sett många  exempel på goda samarbeten och en vilja att hjälpa varandra att hitta kreativa lösningar för att kunna genomföra det arbete som måste göras.”

Vad tror och hoppas du på för 2021?
Dan Törnsten:

– Jag tror det kommer bli ett mycket utvecklande år där det finns ett uppdämt behov av att ses och göra affärer. Kontorets framtid är något som ivrigt diskuteras och det skall bli intressant att se vad företag fattar för beslut när det gäller sina arbetsplatser, vilket kan komma att påverka ytor, arbetssätt etc. Detta arbete har bara precis börjat, det ska bli spännande att följa utvecklingen.”

Vad är den största lärdomen från detta året?
Dan Törnsten:

– Den stora lärdomen är att man inte skall ta något eller någon för givet! Vi behöver ha stor respekt för att händelser kan inträffa som man inte kan styra över fullt ut, eller ha möjlighet att påverka.