27 april 2024
måndag, 14 december 2020 14:54

Entra säger nej till Castellums bud

Skrivet av 

 

 

 


Siri Hatlen, styrelseordförande i Entra.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 







Styrelsen för Entra säger i ett pressmeddelande att den inte kommer att rekommendera det avsedda frivilliga aktiebytet och kontanterbjudandet för bolagets aktier som meddelats av Castellum AB den 26 november. Orsaken är att erbjudandet undervärderar Entras tillgångar och bolagets utsikter för långsiktigt värdeskapande. Styrelsen förblir dock öppen för möjligheter att skapa ytterligare aktieägarvärde och kommer att försöka fastställa om villkoren för en potentiell transaktion med Castellum kan förbättras för att utgöra ett rekommenderat förslag.

– Efter initiativ från Castellum och Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB har styrelsen dessutom utvärderat andra strategiska alternativ och fortsätter att fortsätta utvärdera de som fortfarande är relevanta. Om en tydligt värdeskapande transaktion skulle identifieras med Castellum eller någon annan part, kommer styrelsen att överväga hur en sådan transaktion ska vara bäst strukturerad och genomförd. Detta kan innebära alternativa transaktionsmodeller till ett frivilligt erbjudande för Entras aktier. Styrelsens mål är fortsatt att öka aktieägarvärdet och göra det som är i aktieägarnas och företagets bästa gemensamma intresse. Målet är att avsluta styrelsens syn på den bästa handlingen för Entra före den 21 december. säger Siri Hatlen, styrelseordförande i Entra.

Entra säger vidare att aktieägare uppmanas att avstå från att vidta några åtgärder för deras aktier i Entra som kan skada deras intressen och att vara försiktiga när de handlar med bolagets aktier. Det kan inte finnas någon säkerhet att något erbjudande eller transaktion kommer att göras eller slutföras.