27 april 2024
måndag, 14 december 2020 13:40

K2A uppför 100 studentbostäder i Växjö

Skrivet av 

 

 

 


K2A ska bygga 100 studentbostäder, attraktivt belägna intill sjön Trummen i nära anslutning till Linnéuniversitetet i Växjö.


 

 

 

 

 

 

 







K2A har under december 2020 startat projekt Hortonomen 1 i Växjö. Projektet avser nyproduktion av 100 studentbostäder med en bedömd uthyrningsbar yta om cirka 2.570 kvm. Färdigställande och inflyttning är beräknat till andra kvartalet 2022.

Fastigheten är attraktivt belägen intill sjön Trummen i nära anslutning till Linnéuniversitetet, vatten och rekreationsytor i Växjö. Hortonomen 1 kommer att uppföras med trästomme och miljöcertifieras enligt Svanen. Bostäderna bedöms därtill bli klassificerade som ”Dark green”, den högsta miljöklassificeringen enligt CICERO:s metodik, som även ligger till grund för klassningen av K2A:s ramverk för gröna aktier.

K2A förvaltar i dagsläget två fastigheter med sammanlagt 188 hyres- och studentbostäder i Växjö. I och med byggstarten av Hortonomen 1 driver K2A just nu tre projekt med byggnation av sammanlagt 286 hyres- och studentbostäder. Härutöver bedöms ytterligare 185 hyresbostäder i projekt Arenastaden byggstartas under 2021. Efter färdigställande av dessa projekt kommer K2A förvalta en total fastighetsportfölj med över 650 nyproducerade bostäder, vilket innebär att Växjö blir en effektiv förvaltningsenhet.

– Vi är mycket glada att kunna bygga nya studentbostäder vid Sveriges femte största lärosäte: Linnèuniversitetet i Växjö, en stad med stark befolkningstillväxt. Det här blir ännu ett energieffektivt och hållbart boende på ett strategiskt läge i närhet till universitetsområdet, rekreationsytor och vatten – ett projekt helt i linje med K2As strategi att bli rikstäckande på studentbostäder, kommenterar Johan Knaust, vd för K2A.