27 april 2024
fredag, 11 december 2020 14:42

Galären växer i Luleå

Skrivet av 

 

 

 


Galären har köpt fastigheten Fjärilen 3 i centrala Luleå, en fastighet som har en  framtida utvecklingspotential för nyproduktion av bostäder.

 


 

 

 

 

 

 

 







Under fredagen den 11 december 2020 förvärvade koncernen Galären en kontorsfastighet i centrala Luleå. Förvärvet avser fastigheten Fjärilen 3 på Hornsgatan 12 på Varvet.

Fastigheten Fjärilen 3 utgörs av en mindre kontorsbyggnad i tre plan med drygt 600 kvm lokaler och ett drygt tiotal företagshyresgäster. Säljare av fastigheten är RgHg Fastighets AB.

Fastigheten kommer tillsvidare att förvaltas i koncernen Galärens ägo. Men koncernen ser framtida utvecklingsmöjligheter för fastigheten.

– Vi är glada att kunna öka vårt bestånd med ytterligare en fastighet, dessutom ett stenkast från vår nyproducerade bostadsfastighet i kvarteret Hägern, säger Gunnar Tåhlin, vd för Galären i Luleå. Anledningen till förvärvet är att fastigheten har en framtida utvecklingspotential. I en mer långsiktig plan ser vi möjlighet till nyproduktion av bostäder på fastigheten, en sådan plan kan dock realiseras först om några år.


Galären tillträder fastigheten den 22 december i år.

– Galärens långsiktiga, strategiska plan är att vikta om portföljen till fler bostäder och är ett arbete som pågått sedan ett antal år tillbaka. Det här förvärvet är helt i led med den planen, berättar Örjan Lindström, CFO och vice vd för Galären i Luleå. Vi ser en fantastisk möjlighet att i framtiden utveckla en attraktiv bostadsfastighet på Fjärilen 3.