5 maj 2024
tisdag, 06 oktober 2020 16:08

Altura och Drevviken bygger äldreboende i Heby

Skrivet av 

 

 

 


Altura ska bygga ett äldreboende med 80 lägenheter med smarta lösningar, samt kontor för hemtjänst och hemsjukvård i Heby kommun.

 

 

 

 

 

 

 

 

Den långsiktiga fastighetsägaren Altura och äldreboendespecialisten Drevviken har nu tecknat både hyresavtal och köpeavtal för mark med Heby kommun gällande ett nytt äldreboende i kommunen. Dessutom har bygglovet nu vunnit laga kraft. Planenär att byggnationen ska påbörjas under våren 2021.

Tidigare i år tecknade Heby kommun ett genomförandeavtal med Altura och Drevviken om ett äldreboende i kommunen. Nu har parterna ingått ett hyresavtal och köpeavtal för tomten som äldreboendet ska uppföras på. Byggnaden ska inrymma 80 hemtrevliga lägenheter med smarta lösningar, samt kontor för hemtjänst och hemsjukvård. Maten på boendet ska lagas på plats i ett tillagningskök som även ska serva boendets café, vilket ska fungera som en social mötesplats där allmänheten är välkommen.

– För oss är det viktigt att utveckla trygga hem för äldre, men att äldreboendena också är en arbetsplats i världsklass för personalen och en lugn och social plats där de anhöriga umgås med sina nära. Jag har själv arbetat inom äldreomsorgen i 25 år och vet vad som krävs för att utveckla ett riktigt bra äldreboende. Nu kan vi förverkliga detta tillsammans med Drevviken och Heby kommun – något jag är både stolt och glad över, säger Dorotea Stellmach, ansvarig för konceptutveckling på Altura.

Nyligen har projektets detaljplan vunnit laga kraft och kommunen genomför för närvarande en offentlig upphandling av byggentreprenör enligt LOU. Planen är att kunna påbörja byggnationen av äldreboendet under våren 2021, för att under hösten 2022 kunna välkomna de boende att flytta in.

– Det är av yttersta vikt för oss på Drevviken att kunna erbjuda högkvalitativa äldreboenden där människan sätts i fokus. Därför är vi glada att få fortsätta utvecklingen av detta äldreboende tillsammans med Altura som delar våra värderingar – och vi vill även tacka Heby kommun för ett fint samarbete, säger Patrik Englund, grundare på Drevviken.

– Precis som i andra kommuner runtom i Sverige har vi i Heby kommun ett allt större antal äldre, vilket gör att vi behöver agera redan nu för att kunna möta framtida behov. För vår del är vi glada att ha hittat samarbetspartners i Altura och Drevviken som delar kommunens värderingar om vikten av att den som bor på ett vård- och omsorgsboende i Heby kommun ska kunna leva i en lugn och trygg miljö, säger Åsa Johansson, förvaltningschef på vård- och omsorgsförvaltningen, Heby kommun.