29 april 2024
måndag, 05 oktober 2020 11:33

Riksbyggen förvaltar 1.200 studentbostäder i Umeå

Skrivet av 

 

 

 


Riksbyggen ska förvalta 1.200 studentbostäder vid Tvistevägen i närheten av Umeå Universitet. Uppdragsgivare är Campus X, ett bolag grundat av Wallenbergstiftelserna och Fort Knox.

 

 

 

 

 

 

 

 

Från den 1 januari 2021 kommer Riksbyggen att sköta totalförvaltningen av 1.200 studentlägenheter nära Umeå Universitet på uppdrag av Campus X Bostäder AB. Avtalet är 3-årigt med möjlighet till förlängning.

– På Riksbyggen är vi mycket stolta och glada över avtalet med Campus X Bostäder AB. Vi ser nu fram mot ett långsiktigt samarbete där vi tillsammans med Campus X kan utveckla deras fastigheter, säger Monika Larsson, marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Umeå.

Bostäderna ligger vid Tvistevägen i närheten av Umeå Universitet. Campus X är ett bolag grundat av Wallenbergstiftelserna och Fort Knox. Syftet med Campus X är att skapa attraktiva universitetsnära fastigheter för att skapa goda förutsättningar för utbildning och forskning.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare med verksamhet på cirka 400 orter runt om i landet. Sammanlagt förvaltar Riksbyggen över 200.000 bostadsrätter och 100.000 hyresrätter samt ett stort antal offentliga och kommersiella lokaler.

På Riksbyggen står hållbarhetsfrågorna i fokus. Riksbyggen har två år på raken utsetts till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.