29 april 2024
måndag, 05 oktober 2020 11:18

EQT stänger fond om 1 miljard euro

Skrivet av 

 

 

 


Robert Rackind, partner och chef för EQT Real Estate.

 

 

 

 

 

 

 


EQT Real Estate II överträffar sin målstorlek på 750 miljoner euro med 33 procent efter starkt stöd från både nya och befintliga internationella investerare. Fonden följer en tematisk investeringsstrategi som fokuserar på investeringsmöjligheter med hög kvalité och mervärde, främst inom logistikfastigheter och
bostäder. Fonden har stängt på hard cap on 1 miljard euro i förvaltat kapital, motsvarande cirka 10,5 miljarder kronor. Efterfrågan från både befintliga och nya investerare var stor, med åtaganden från en diversifierad grupp investerare i Europa, Norden, Asien, Nordamerika och Mellanöstern.


Fonden drar nytta av EQT Real Estates ”locals with locals”-tillvägagångsätt med 25 investeringsrådgivare på EQT:s kontor i London, Stockholm, Madrid, Milano och Paris.

EQT Real Estate II kommer att göra direkt och indirekt kontrollerande investeringar i fastighetstillgångar, portföljer, operativa företag och joint ventures, och kommer att fokusera på investeringar i storlek från 40 miljoner euro upp till 200 miljoner euro.

Robert Rackind, partner och chef för EQT Real Estate, säger i en kommentar:
– Vi vill tacka alla investerare – både nya och befintliga – för deras stöd för EQT Real Estate II. När vi nu går in i en ny investeringscykel ser vi en stark pipeline av attraktiva investeringsmöjligheter med förädlingsvärde som passar EQT Real Estates tematiska tillvägagångssätt. Fokus ligger på att investera i så kallade ’beds and sheds’-tillgångar i europeiska nyckelstäder som gagnas av positiva tillväxtdrivande faktorer och sekulära trender.