29 april 2024
torsdag, 01 oktober 2020 14:31

Trophi köper två finska handelsfastigheter

Skrivet av 

 

 

 


En av de två handelsfastigheterna som Trophi köper kallas K-Citymarket i Kemi, drygt 2 mil söder om Haparanda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trophi har tillträtt två handelsfastigheter i Kemi, drygt 2 mil söder om Harparanda samt i Pieksämäki, en kommun i mellersta Finland, med dagligvarukedjan Kesko som hyresgäst på långa hyresavtal. Den totala ytan uppgår till 13.000 kvm och Kesko driver konceptet K-Citymarket i båda fastigheterna.

Transaktionen har gjorts tillsammans med Serena Properties AB i en portföljaffär omfattande fem fastigheter, där Serena köper de övriga tre fastigheterna.

– Fastigheterna vi nu köper med Kesko som hyresgäst passar perfekt in i vår finska portfölj. Vi stärker ytterligare Trophis tydliga fokus mot väl presenterande dagligvarubutiker. Kesko är en av Finlands två ledande inom branschen och vi kan nu fördjupa vårt goda samarbete med dem, säger Jan Björk, vd för Trophi.

Med cirka 260 fastigheter i Sverige och Finland, är Trophi ett av Nordens ledande fastighetsbolag inom dagligvaruhandel med ett marknadsvärde om cirka 14,7 Mdr kr. Sedan starten 2012 har bolaget byggt en fastighetsportfölj med långsiktighet i ägandet. Trophi äger cirka 850.000 kvm butikslokaler i sina fastigheter. Trophi Fastighets AB,  som grundades av Redito AB, ägs av Tredje AP-fonden.