29 april 2024
torsdag, 01 oktober 2020 14:02

Catella säljer en historisk fastighet

Skrivet av 

 

 

 


Catella var en exklusiv finansiella rådgivare vid avyttringen av en nyutvecklad historisk kontorsbyggnad om 4.800 kvm samt en andel i en parkeringsanläggning i Silkki-kvarteret i centrala Tikkurila, i Vanda, 15 kilometer norr om Helsingfors.

 

 

 

 

 

 

 

 

Catella agerade som Renor Ltd:s exklusiva finansiella rådgivare vid avyttringen av en nyutvecklad historisk kontorsbyggnad och en andel i en parkeringsanläggning i Silkki-kvarteret i centrala Tikkurila, i Vanda, 15 kilometer norr om Helsingfors. Köpare är Non-UCITS Fund Aktia Commercial Properties (AIF).

Renor Ltd säljer nu en kontorsbyggnad som företaget har utvecklat och renoverat under de senaste åren. Byggnadens uthyrningsbara yta är cirka 4.800 kvm och har ett Leed Gold-certifikat. Fastighetens huvudsakliga energikälla är ekologisk geoenergi. Transaktionen inkluderade också en andel i en parkeringsanläggning bredvid fastigheten.

Byggnaden är helt uthyrd och den har två stora statliga hyresgäster, staden Vanda och Finlands nationella domstolsförvaltning. Hyresgäster flyttade in i sina nya lokaler i början av år 2019.

Fastigheten ligger i centrum av Tikkurila, längs den planerade linjen för Vantaa-tågen. Det historiska kvarteret Silkki, där fastigheten ligger, har en nyckelroll i stadsdelen Tikkurila. Renor kommer att förbli ägare till de andra byggnaderna i kvarteret och bolaget kommer att fortsätta att aktivt utveckla dessa byggnader. I framtiden kommer kvarteret även att innehålla ett brett urval av arbetsplatser, lägenheter samt lokaler för kultur, service och restaurang samt butiker.