18 maj 2024
onsdag, 15 april 2020 12:10

Blackstone reser 107 Mdr i en ny fastighetsfond

Skrivet av 

 

 


James Seppala, Blackstone, Head of Real Estate Europe.


Blackstone Group Inc. har rest en fond om 10,7 miljarder dollar, cirka 107,2 Mdr kr, som riktar sig  mot europeiska fastigheter.

Fonden tar hem Blackstones ännu icke investerade kapital för opportunistiska fastighetsinvesteringar om cirka 30 miljarder dollar för att hejda coronavirus över hela världen. Det är också den största privata kapitalanskaffningen som har slutförts sedan pandemiens utbrott, enligt data sammanställda av Bloomberg.

– Vår omfattning och räckvidd gör det möjligt för oss att sätta kapital för att arbeta strategiskt under denna period med förhöjd volatilitet, säger James Seppala, Blackstone, Head of Real Estate Europe, i ett pressmeddelande. Den betydande efterfrågan på fonden vittnar om ett förtroende från våra investerare om vår förmåga att placera strategiskt långsiktigt kapital till tillgångar och företag i hela Europa.”

Blackstone Real Estate Partners Europe VI gjorde sin första investering i slutet av förra året när fonden köpte Dream Global Real Estate Investment Trust.
Denna affär om 4,4 miljarder dolla slutfördes i december 2019 och lägger till europeiska kontors- och industritillgångar till Blackstones fastighetsbestånd, för närvarande världens största.

Många av fastighetsinsatserna som gjordes av Blackstone i efterdyningarna av den globala finansiella krisen år 2008 visade sig vara bland företagets mest lönsamma.

Under de senaste veckorna har fastighetsägare, inklusive Blackstone, varit tvungna att förhandla om undantag från hyror och andra stödåtgärder eftersom hyresgästerna drabbades av ekonomiska effekter från regeringar som uppmanade människor att stanna hemma mitt i pandemin.

Många private equity-företag har varit tvungna att fokusera på att skydda företag i sina portföljer genom att ta fram kontanter och utnyttja nya krediter. Endast 4 procent av investerarna ser den nuvarande marknaden som en köpmöjlighet, menade konsultföretget  CIL Management Consultants under onsdagen, med hänvisning till en undersökning av private equity-kunder.

Private equity-företag har startats sedan år 2020 med nästan 1,5 biljoner dollar i outnyttjat kapital, vilket är  ett nytt rekord, enligt uppgifter sammanställd av Preqin
.