26 april 2024
onsdag, 16 oktober 2019 15:22

Mall of Tripla, Finlands största köpcentrum

Skrivet av 

 

Under torsdagen den 17 oktober öppnar Mall of Triple i Helsingfors som är Finlands största köpcentrum om 85.000 kvm lokalyta, med 250 butiker  och minst 60 nya restauranger och kaféer. Köpcentrumet har Helsingfors första sandstrand inomhus och ett surfcentrum,  Foto: Castrén & Snellman



Under torsdagen den 17 oktober öppnar Mall of Tripla, med 85.000 kvm lokalyta, vilket är Finlands största köpcentrum i Helsingfors med 250 butiker  och minst 60 nya restauranger och kaféer.  Köpcentrumet, som ligger strax norr om stadens centrum, i Pasila. Ägare till köpcentrumet är Tripla Mall Ky är ett JV med YIT Corporation, Etera Mutual Pension Insurance Company, Onvest Oy och Fennia Mutual Insurance Company.

– Vi är övertygade om att folk kommer att älska det här. Vårt mål är att utveckla Mall of Tripla till en ny typ av stadscentrum som verkligen är en del av våra kunders vardag. Detta är den bästa platsen för en ny ”stad i en stad”, eftersom Mall of Tripla är lätt att nå från var som helst. Det viktigaste för oss är dock att människor kommer och tillbringar tid här och känner sig hemma och vill komma tillbaka, säger Kati Kivimäki, vd för Mall of Tripla.


Mall of Tripla har fler än 60 restauranger och kaféer – som erbjuder allt från vardagsrätter till mat av högsta kvalitet. Det omfattande utbudet av upplevelser inkluderar också Helsingfors första sandstrand inomhus och ett surfcentrum, Surf House Helsinki och Biitsi.fi, på bottenvåningen, liksom Finlands musikhall of Fame.

Mall of Tripla tar också med sig en mängd nya märken till den finska marknaden, till exempel populära europeiska klädmärken Reserved, Mojito, Sinsay, House och Cropp. Totalt har Mall of Tripla fem våningar för shopping, full av mode- och livsstilsvarumärken. Första våningen är hemmet till det största stormarknadsnavet i Finland (K-Supermarket, Lidl, Prisma och Alko) och Market Zoo-matmarknaden. Den andra, tredje och fjärde våningen erbjuder ett omfattande urval av mode-, design- och specialbutiker.


Tripla ligger i ett transportnav som är unikt även på global skala. Det är anslutet till Pasilas järnvägsstation, en av de mest trafikerade stationerna i Finland. Stationen ligger i Mall of Tripla, på 4:e våningen. På samma våning finns nya kaféer och restauranger samt mode- och livsstilsbutiker, som Kekäle och TRE. Den översta femte våningen inbjuder till att besöka restauranger och hälsocenter.


– Stadslivet i Helsingfors, i alla dess former, kommer att finnas i Mall of Tripla. Lokala invånare, pendlare, tågpassagerare, ungdomar och familjer och utländska besökare – är alla välkomna. Detta stadscentrum är levande dygnet runt, avsliutar Kivimäki glatt.