3 juni 2020
fredag, 20 september 2019 11:23

Niam köper Copenhagen Towers

Skrivet av 

 

Copenhagen Towers North Tower är en byggnad som ligger i Ørestad på Vestamager i Köpenhamn. Byggnaden är en del av Köpenhamns tornkomplex, som sträcker sig från Øresunds motorväg i norr till Hannemanns Allé i söder och färdigställdes i februari 2016. Tornhuset ritades av arkitektfirman Foster & Partners och är precis som Crowne Plaza Copenhagen Towers cirka 85 meter högt och North Tower är integrerad med hotellbyggnaden via ett 1.400 kvm stort atrium på bottenvåningen.

 

 


Niam har förvärvat Copenhagen Towers, en kontors- och hotellfastighet i Ørestad, ett område under utveckling belägen cirka 10 minuter söder om Köpenhamns centrum. Fastigheten erbjuder utmärkta kommunikationsmöjligheter, endast fem minuter från Kastrup och i direkt anslutning till motorväg, tåg och tunnelbana. Copenhagen Towers omfattar tre kontorsbyggnader, varav det mest utmärkande är ”North Tower” med totalt 21 våningar samt en hotellbyggnad.

 

Hotellet, som drivs under varumärket Crown Plaza, färdigställdes 2009 och har ett flertal gånger utnämnts till ”World’s Greenest Hotel” samt omnämnts som ”the Most Cutting-Edge Green Hotel in the world”. Huvuddelen av kontorsytorna, med ett antal multinationella välrenommerade bolag som hyresgäster, färdigställdes 2016 och är LEED Platinum-certifierad.

Fredrik Jonsson, vd för Niam säger:
– Vi är mycket nöjda över att ha förvärvat en av de mest framstående nya kontors- och hotellfastigheterna i Köpenhamn. Vårt huvudfokus kommer vara att upprätthålla en god relation med befintliga hyresgäster samt hyra ut vakanta ytor.. Vi är övertygade om att läget i kombination med de moderna lokalerna utgör ett attraktivt erbjudande till hyresgästerna. Vår syn på Köpenhamns kontorsmarknad är fortsatt positiv.


Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och förvaltar ett fastighetsbestånd om 3 miljarder euro. Niam erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska marknaderna genom sina fonder. Företaget grundades 1998 och sedan 2000 har Niam, genom egna fonder investerat i fastigheter till ett värde överstigande 10 miljarder euro. Niam har drygt 60 anställda och kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo och Köpenhamn.