26 april 2024
torsdag, 14 februari 2019 12:38

Wihlborgs bygger produktionsanläggning i Malmö

Skrivet av 

 

I Fosie, Malmö, bygger Wihlborgs en anläggning för produktion av högkvalitativa ytbehandlingskemikalier för rostfritt stål.





Wihlborgs har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Voestalpine Böhler weldCare AB om 4.300 kvm. Hyresgästen är en ledande tillverkare och leverantör av tillsatsmaterial för industriell svetsning och lödning och avtalet gäller en produktionsanläggning som Wihlborgs kommer att bygga på fastigheten Stenåldern 7 i Fosie, Malmö. Byggstart planeras ske under våren 2019 och färdigställande beräknas ske hösten 2020.


– Det är glädjande att få välkomna Voestalpine som hyresgäst och kunna hjälpa dem att skapa en modern produktionsanläggning som dessutom har flexibilitet för framtiden. Detta är en investering som bidrar till fortsatt utveckling och attraktivitet i Fosie, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

 

Hon tillägger:   
– Att ett expansivt globalt industriföretag som Voestalpine fortsätter sin satsning i Malmö är också viktigt för staden och bekräftar att Malmö har potential att fortsätta utvecklas inom många olika sektorer.