26 april 2024
måndag, 08 oktober 2018 12:37

Aberdeen Standard köper 800 bostäder i Helsingfors

Skrivet av 
alt
Marc Pamin, fondchef för Aberdeen Standard och dess paneuropeiska bostadsfastighetsfond.


Aberdeen Standard Investments har hittills gjort sin största investering för sin paneuropeiska bostadsfastighetsfond i ett förvärv av över 800 hyresrätter i Helsingfors.


Detta är fondens första förvärv i Finland, vilket innebär att fonden investerat 450 MEUR, cirka 4,7 Mdr kr för totalt 1.400 bostäder, i fyra europeiska huvudstäder.
 
Aberdeens förvärv ligger i storstadsområdet i Helsingfors och omfattar 824 moderna lägenheter med ett och två sovrum. Bostäderna har byggts med hög standard, och där majoriteten av lägenheterna är utrustade med bastu och balkong. Med en nuvarande total uthyrningsgrad om 96 procent omfattar lägenheterna 26 byggnader om totalt 45.678 kvm.
 
Fonden har också slutfört sin andra stängning, vilket ger fonden ytterligare 42,7 MEUR, cirka 447 Mkr, från investerare på Irland, i Sydkorea och i Nederländerna.


Fondens totala kapital har ökat sedan den lanserades i mars 2018 till nuvarande nivå om 398,2 MEUR, cirka 4.165 Mkr, vilket understryker investerarnas förtroende för den stabila, långsiktiga inkomstpotentialen för bostadsfastigheter.
 
Marc Pamin, fondchef för Aberdeen Standard och dess paneuropeiska bostadsfastighetsfond, säger:

– Helsingfors är ett utmärkt exempel på den ständigt höga efterfrågan på bra bostäder i viktiga städer där människor vill bo och arbeta. Vi har redan skapat en snabb start för fonden med andra nyligen förvärvade fastigheter i Köpenhamn, Paris och Wien, fastigheter som ger starka och stabila hyresintäkter.