20 februari 2019
tisdag, 25 september 2018 11:22

Skanska hyr ut 2.000 kvm i Juvelen

Skrivet av 
alt
Juvelen är utvecklat av Skanska i samarbete med Utopia arkitekter. Det uppförs intill Uppsala station och kommer att omfatta totalt 11.550 kvm brutto (BTA), fördelat på sju våningar.


Skanska har tecknat hyresavtal med Projektengagemang Sweden AB och Viva Media AB gällande totalt cirka 2.000 kvm kontor i Juvelen, Uppsalas nya landmärke. De bägge hyresgästerna flyttar in sommaren 2019.
    

– Vi är glada att välkomna Viva Media och Projektengagemang till Juvelen. De representerar moderna företag som lockas av den arkitektur, flexibilitet och den minimala klimatpåverkan som Juvelen erbjuder. Självklart bidrar även det fina läget intill resecentrum i Uppsala, säger Maria Ronvall, affärsutvecklare på Skanska Sverige AB.
    

Projektengagemang, i dagligt tal PE, är en konsultkoncern som erbjuder tjänster inom samhällsbyggnad och industri. Uthyrningen omfattar cirka 1.400 kvm kontor.
    

Viva Media är en av nordens största byråer inom digital marknadsföring med huvudkontor i Uppsala. Uthyrningen omfattar cirka 650 kvm kontor.
    

Kontorshuset Juvelen är utvecklat av Skanska och omfattar totalt cirka 8.600 kvm uthyrbar yta. Byggnaden beräknas färdigställas och tillträdas av hyresgäster från andra kvartalet 2019 och kommer att nå högsta nivå i certifieringssystemet LEED, LEED Platinum. Juvelen utrustas med Skanskas patenterade metod för självförsörjning av kyla, Deep Green Cooling. Elproduktionen levereras till stor del av integrerade solceller.