26 april 2024
måndag, 10 september 2018 16:06

Aberdeen köper i Paris och i Wien för 1,26 Mdr

Skrivet av 
alt
Marc Pamin, förvaltare för Aberdeen Standards paneuropeiska bostadsfastighetsfond.

 

Aberdeen Standard Investments paneuropeiska bostadsfastighetsfond har avtalat om att förvärva bostadshus i Paris och i Wien för totalt 120 MEUR, cirka 1,26 Mdr kr.

 

Aberdeens paneuropeiska bostadsfastighetsfond, som lanserades i mars i år med ett fondkapital om 355 MEUR, cirka 3,72 Mdr kr, har köpt ett nytt bostadsprojekt i Suresnes i västra Paris samt bostadsprojektet Franz Joseph i Wien.

 

De två projekten omfattar 260 bostäder samt åtta affärsenheter, om totalt 20.178 kvm, exklusive 278 parkeringsplatser. Projekten kommer att färdigställas under år 2020.

Marc Pamin, förvaltare för Aberdeen Standards paneuropeiska bostadsfastighetsfond, säger i ett pressmeddelande:

– Bostadsfastigheter tenderar att ha lägre volatilitet än andra tillgångsklasser och har därför en potential att leverera attraktiva långsiktiga avkastningar för våra investerare. Dessa två förvärv speglar vår strategi att erbjuda högkvalitativa bostäder på de främsta centrala platserna i Europa och som möter hyresgästernas växande efterfrågan på bostäder. Projektet "Franz Joseph" stärker vår närvaro i Wien, medan projektet Suresnes i Paris är fondens första investering i staden, i ett område med stark uthyrningsmarknad.