26 april 2024
onsdag, 05 september 2018 11:31

Vectura byggstartar i Mönsterås

Skrivet av 
alt
Illustration av det planerade äldreboendet och förskolan i Mönsterås.


Vectura Fastigheter bidrar till småländska Mönsterås kommuns stora välfärdssatsning genom att utöka platser för både äldreomsorgen och förskolan. Under hösten är det dags för byggstart av det integrerade äldreboendet och förskolan på den välkända Solhemstomten i Mönsterås.

 

Vectura ska driva projektet vidare med Peab som byggpartner med sikte på ett preliminärt tillträde under mars 2020.
    

– Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet och driva Solhemsprojektet vidare tillsammans med Mönsterås kommun. Det nära samarbetet har möjliggjort att vi tillsammans har hittat innovativa lösningar på hur en integrerad samhällsbyggnad kan skapa en brygga över generationsgränserna genom att förena kommunens äldreboende och förskola. Under hösten inleder vi projektets byggstart tillsammans med Peab vilket vi ser framemot, säger Susanne Ekblom, vd på Vectura Fastigheter.
    

Projektet omfattar totalt 4.150 kvm. Äldreboendet kommer bestå av två våningsplan indelat i fyra enheter med totalt 40 lägenheter och gemensam innegård. I byggnaden kommer även ett tillagningskök att byggas och kaféverksamhet planeras. Förskolan är en enplansbyggnad fördelat på fyra avdelningar med plats för totalt 80 barn. Barn och äldre i samma byggnad möjliggör gemensamma måltider och gemensamma utevistelser i trevliga miljöer.