27 april 2024
torsdag, 23 augusti 2018 15:18

Ny kvartett med ny vd på Savills

Skrivet av 
alt
Nya på Savills är från vänster Niklas Samuelsson, som blir vd, Niklas Zukerman som blir chef för Investment, Anders Nordvall som blir vice vd och Mikael Fastén som blir Director Investments.

 

Savills har rekryterat fyra nya ledande befattningshavare. Niklas Samuelsson utnämns till Sverigechef tillika vd för Savills Sweden. Niklas Zuckerman utnämns till chef för Investments inom Savills Sweden. Anders Nordvall ansluter till Investments och blir tillika vice vd för Savills Sweden. Vidare har Savills rekryterat Mikael Fastén som Director Investments.


Nyrekryteringarna kommer att vara på plats i december 2018 och till dess kommer den svenska verksamheten att ledas av Johan Ericsson, tidigare vd på Catella Group och nu konsult hos Savills.


Anders Nyström, som har varit Sverigechef sedan 2013, kommer att lämna sitt uppdrag som en del av förändringarna.

 


Niklas Samuelsson ansluter till Savills Sweden från CBRE, där han varit vice vd för CBRE Sweden sedan 2014. Han var tidigare Partner på Catella under sju år.


Niklas Zuckerman kommer från Cushman & Wakefield, där han började 2014. I hans senaste befattning som Head of Capital Markets Sweden har han spelat en nyckelroll i om positioneringen av bolaget . Tidigare arbetade han på Catella i över 12 år.


Anders Nordvall kommer också från Cushman & Wakefield, där han varit sedan 2014. Dessförinnan kommer även Anders Nordvall från Catella. Han har varit vd för Catella Corporate Finance Sverige och vd för Cushman & Wakefield i Sverige.


Mikael Fastén ansluter till Savills från CBRE tillsammans med Niklas Samuelsson. Han är för närvarande Head of Capital Markets för CBRE i Sverige och han har mer än tjugo års erfarenhet av fastighetstransaktioner.


Mark Ridley, Savills European Chief Executive Officer, säger i ett uttalande:

– Norden och i synnerhet Sverige, är en betydande tillväxtmarknad för Savills i Europa. Genom att rekrytera fyra av Sveriges mest respekterade fastighetsrådgivare för att komplettera det befintliga teamet kommer vi att kunna erbjuda en högkvalitativ service till både existerande och nya klienter. Jag ser fram emot att arbeta med dem för att etablera Savills som den ledande rådgivaren i Sverige. Jag vill tacka Anders Nyström för hans ledarskap sedan 2013 och för hans bidrag till utvecklingen av vår svenska verksamhet.


Johan Ericsson, Senior Adviser på Savills kommenterar:

– Jag är mycket glad över att dessa mycket erfarna rådgivare, inklusive några av mina tidigare kollegor, kommer att ansluta sig till Savills.


Savills Sweden har kontor i Stockholm och Göteborg med 100 anställda. Verksamheten erbjuder rådgivning inom Investment, Property Management, Valuation, Research, Office Agency och Facilities Management.