26 april 2024
måndag, 02 juli 2018 14:02

Skandia säljer Solåsen i Jönköping till Genesta

Skrivet av 
alt
Genesta förvärvar off-market totalt 35.200 kvm av Solåsen handelsplats i Jönköping av Skandia Fastigheter.

 

Genesta har genom sin nyetablerade fastighetsfond GNRE Core Plus köpt en stor del av Solåsen handelsplats. Förvärvet berör Överblicken 2, 6 och 9, tillsammans 35.200 kvm i en off-market affär med Skandia Fastigheter. Skandia Fastigheter köpte Solåsen av Lustgården AB i februari 2016.

 

Bland hyresgästerna i handelsplatsen, som ligger längs motorvägen E4, finns Media Markt, XXL, Stadium, K-Rauta, Rusta och Lager 157 med flera.

 

– Solåsen är en etablerad handelsplats i en expansiv region. Vi är väldigt nöjda med förvärvet. Det utmärkta läget och kvaliteterna i Solåsen passar perfekt in i vår investeringsstrategi. Vi tror att Solåsen tillsammans med Asecs kommer fortsätta att vara de viktigaste destinationerna för handel i Jönköping, säger Genestas vd David Neil.

 

Solåsen är det första köpet med Genestas nya fastighetsfond, GNRE Core Plus. Fonden, som har en samlad investeringskapacitet på cirka 700 miljoner euro, hade sin första stängning i juni. Genom fonden ska Genesta investera i kontorsfastigheter i de nordiska huvudstäderna, samt logistik- och handelsfastigheter i etablerade lägen i Norden. GNRE Fund III Core Plus investerar i fastigheter med bra läge och värdeutvecklingspotential genom aktiv förvaltning.

 

Roschier och PWC har varit Genestas rådgivare i samband med transaktionen.