26 april 2024
fredag, 29 juni 2018 12:34

Hemfosa miljardsäljer till Bonnier Fastigheter

Skrivet av 
alt
Kungsängen 15:1 i Uppsala är i princip fullt uthyrd och ligger cirka 400 m från centralstationen i bästa läge utmed Fyrisån i korsningen av Östra Ågatan och Strandbogatan.

 

Hemfosa har avtalat om försäljning av fastigheten Kungsängen 15:1 i Uppsala till Bonnier Fastigheter till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 1 Mdr kr. Genom försäljningen frigör Hemfosa kapital för investeringar i intressanta fastighetsaffärer, med syfte att nå en hög och stabil avkastning. För Bonnier Fastigheters del blir det bolagets andra investering på Uppsalamarknaden.

 

– Fastigheten ligger i ett av Uppsalas bästa kontorslägen på promenadavstånd från centralstationen i ett område vars attraktivitet vi tror kommer att stärkas ytterligare i framtiden. Genom detta förvärv fortsätter vi vår satsning på att etablera oss som en betydande aktör på Uppsalas fastighetsmarknad, säger Tomas Hermansson, vd för Bonnier Fastigheter.

 

Fastigheten, som ingår i dotterbolaget Nyfosas kommersiella fastighetsbestånd, omfattar kontorslokaler på nära 25.000 kvm, där de största hyresgästerna är Nordea Bank, Arbetsförmedlingen och Bjerking AB. Kvarteret som är uppfört i två etapper 1993 och 2003 består av sex huskroppar. I förvärvet ingår även en byggrätt om cirka 6.000 kvm samt 160 garageplatser och 40 p-platser.

 

Affären är villkorad av köparens finansiering och förväntas slutföras under juli månad. Frånträde beräknas ske den 31 augusti