26 april 2024
torsdag, 28 juni 2018 17:27

Wihlborgs hyr ut 9.000 kvm i Dockan

Skrivet av 
alt
Polisutbildning kommer att bedrivas på två plan om totalt 9.000 kvm i Wihlborgs fastighet Kranen 2 i Malmö.

 

Malmö universitet har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Wihlborgs om 9.000 kvm på två plan i Kranen 2 i Dockan, Malmö. Lokalerna kommer användas till de praktiska momenten i undervisningen vid polisutbildningen som kommer starta i Malmö i början av nästa år. I dagsläget finns polisutbildning på tre orter i Sverige och Malmö blir den fjärde orten.

 

Lokalerna Kranen 2 kommer byggas om så att de uppfyller de behov som polisutbildningen har. Det rör sig om forskning, skjutbanor och olika övningsmiljöer men även garage för polisfordon. Den 1 juli 2019 ska lokalerna stå klara för inflyttning.

 

– Det är positivt för hela regionens utveckling att Malmö universitet nu tillförs ett nytt utbildningsspår som dessutom väldigt konkret bidrar till samhällsutvecklingen. Vi är mycket glada att kunna bidra till genomförandet av den här utbildningen. Det tillför också ett extra element till stadsbilden i Dockan när arbetsplatser, bostäder och utbildning kan finnas på samma plats och bidra till en hög densitet och attraktivitet i området, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.