26 april 2024
fredag, 15 juni 2018 12:05

Skanska bygger samhällsfastighet i syd

Skrivet av 
alt
Skanska utvecklar ett vård- och omsorgsboende i Södra Gränstorp, Trelleborg.


Skanska och arkitekterna Krook & Tjäder har vunnit en markanvisning för att bygga vård- och omsorgsboende i Trelleborg. Detaljplanen väntas bli antagen i början av 2019.

 

Markanvisningen avser ett nytt vård- och omsorgsboende med cirka 60 boendeplatser och byggs i samarbete med vårdoperatören Ambea i Södra Gränstorp i norra delen av Trelleborg. I området finns även planer för bostäder och en förskola med åtta avdelningar.
    

Vård- och omsorgsboendet har utvecklats tillsammans med arkitektkontoret Krook & Tjäder och arkitekturen har tagits fram med syfte att bidra till ett lekfullt och varierat kvarter. Taken kommer att förses med solceller och sedumtak, vilket minskar byggnadens klimatavtryck.
    

I det vinnande förslaget från Skanska finns också åtagande att arbeta med sociala insatser på olika nivåer, exempelvis finns en ambition att erbjuda praktikplatser för personer som står långt från arbetsmarknaden. Tanken är också att underlätta för företag som arbetar med integration på arbetsmarknaden genom att erbjuda subventionerade hyror.
    

– Vi har lång erfarenhet av samhällsfastigheter och det känns mycket positivt att bidra till utvecklingen av Trelleborg, säger Daniel Ryman, affärsutvecklare Skanska Sverige.