26 april 2024
torsdag, 08 februari 2018 12:45

Heimstaden i förvärv om 1,6 Mdr i Köpenhamn

Skrivet av 
alt
I Heimstadens senaste förvärv från FB Gruppen ingår drygt 100 hyreslägenheter i ett projekt på Vestre Teglgade 10 i Sydhavnen, Köpenhamn. Inflyttning sker i slutet av 2019.


Heimstaden har, genom sitt danska dotterbolag Heimstaden Danmark A/S, ingått avtal om förvärv av två projektfastigheter i de södra delarna av Köpenhamn, närmare bestämt på FB Gruppens utvecklingsområde Gröntorvet i Valby samt på Vestre Teglgade 10 på Teglholmen. Transaktionen sker genom tre bolagsförvärv och finansieras med egen kassa samt realkreditfinansiering. Totalt transaktionsvärde uppgår till cirka 1.185 MDKR (1.575 Mkr). Gorrissen Federspiel har varit Heimstadens rådgivare i affären.
    

Fastigheterna på Gröntorvet i Valby omfattar en byggnad med 189 ägarlägenheter för studenter samt en byggnad med 195 traditionella ägarlägenheter. Förvärvet på Teglholmen omfattar en byggnad innehållande 105 lägenheter. Totalt uppgår ytan till 34.000 kvm och de totalt 489 lägenheterna är klara för inflyttning under slutet av 2019.
    

– Vi är glada över att fått möjligheten att komplettera vårt bostadsbestånd genom det fantastiskt fina utvecklingsprojektet Gröntorvet och samtidigt förstärka vår position i Sydhavnen med ytterligare lägenheter på Teglholmen. Vi tycker om hur FB Gruppen bygger bostäder och ser fram emot att kunna erbjuda fler människor ett bra boende i Köpenhamn, säger Magnus Nordholm, vice vd Heimstaden.