27 april 2024
onsdag, 07 februari 2018 11:51

Platzer hyr ut 2.000 kvm till Tele2

Skrivet av 
alt
Göteborgs nya landmärke, Gamlestads torg, blir 17 våningar högt.


Platzer har tecknat ett avtal med Tele2 om cirka 2.000 kvm kontorsyta i Göteborgs nya landmärke Gamlestads torg. Fastigheten ska stå klar under sommaren och Tele2 ska flytta in i oktober. Uthyrningen till Tele2 innebär att Platzer har kontrakterat hyresgäster för 67 procent av projektet, som kan sägas innebära startskottet för en omfattande stadsdelsutveckling under de närmaste åren i Gamlestaden.
    

Gamlestads torgs höghusdel med sina 17 våningar och sin grafiska fasad, har redan blivit ett nytt landmärke i Göteborgs siluett. De nyproducerade byggnaderna har tillsammans en totalyta på cirka 17.000 kvm Till största delen kommer ytorna bestå av kontor, men även restaurang, resecentrum, kultur- och serviceytor kommer att finnas på platsen.
    

Byggnaderna blir också en ny knutpunkt för stadsdelen tack vare deras strategiska läge, mitt emellan flera spårvagns-, tåg- och busslinjer endast 6 minuter från Göteborgs Centralstation. Inom några år beräknar Västtrafik att cirka 40.000 personer kommer passera platsen dagligen.
    

– Vi är stolta över att kunna välkomna Tele2 till Gamlestadens nya mötesplats i en stadsdel vi brinner för.  Att byggnaderna inte bara blir ett renodlat kontorsprojekt utan att serviceytor, vänthallar och kulturhus kommer kunna nyttjas av invånarna i stadsdelen känns extra kul och är något som vi hoppas ska bidra till ett levande Gamelstads torg som är till för alla, säger Ulf Lindén, marknadsområdeschef på Platzer.