26 april 2024
tisdag, 22 augusti 2017 14:05

NIRAS utökar med arkitektur stärker projektledning

Skrivet av 
alt
Genom förvärvet av Aperto tillkommer arkitekttjänster som ett nytt kompetensområde för NIRAS. Aperto har stor erfarenhet av bland annat skolprojekt som Långbrodalskolans nybyggnad åt SISAB.

alt
Torgny Westerberg, grundare av Aperto, och Christian Sandberg, vd för NIRAS.


NIRAS förvärvar Aperto Arkitekter och Byggkonsulter AB och stärker därigenom positionen som ett av Skandinaviens ledande konsultbolag med alla tjänster under ett tak. Genom förvärvet tillkommer arkitekttjänster som ett nytt kompetensområde för koncernen samtidigt som resursbasen inom byggprojektledning förstärks.
     

Aperto startades 2002 och har idag cirka 30 medarbetare. Precis som NIRAS arbetar Aperto med tvärgående kompetens med syftet att skapa en helhetssyn i uppdragen. Aperto har stor erfarenhet av att arbeta med skolor, förskolor, vårdboenden och bostäder.
     

– Under våren har vi, genom ett antal konkreta samarbeten, identifierat tydliga synergier som vi nu kan realisera under samma tak. Tillsammans blir vi en betydligt starkare aktör och skapar fler utvecklingsmöjligheter för medarbetarna samtidigt som vi får ytterligare kraft och bredd i vår leveransförmåga, säger Christian Sandberg, vd för NIRAS.
     

Apertos grundare Torgny Westerberg kommer att leda den nya affärsenheten och ansvara för utvecklingen i Stockholmsregionen. Han säger:
    

– Tillsammans kommer vi att bli ännu starkare med den utökade tvärkompetensen och kommer därmed att kunna ge våra kunder ett större mervärde i våra tjänster. Jag ser fram emot att fortsätta växa. Min ambition är också att på sikt förstärka våra andra kontor i Sverige med arkitekttjänster.