27 april 2024
onsdag, 21 juni 2017 15:04

White vann tävling om nytt resecentrum i Karlstad

Skrivet av 
alt
I Whites förslag till nytt resecentrum i Karlstad utvecklas området kring centralstationen och längs Hamngatan till en levande och välkomnande stadsfront och blir en central del i staden.

 

Karlstads stationsområde ska utvecklas till en attraktiv knutpunkt för nationellt, regionalt och lokalt resande, samtidigt som den omkringliggande stadsbebyggelsen ska binda samman nuvarande centrum med området söder om järnvägen. Med förslaget ”Resa Gata Stad” vann White projekttävlingen arrangerad av Karlstads kommun och kommer nu att arbeta vidare med uppdraget.

 

Tävlingsjuryn menade bland annat att ”Förslaget Resa Gata Stad bygger på en välgjord analys och på väl redovisade val, där utbyggnaden av stationsområdet framförs som en process över tid, med ett tydligt ramverk för fortsatt utveckling. Det befintliga stationshuset behandlas respektfullt som ett tydligt nav, som samlad väntsal även i fortsatt utbyggnad av stationsområdet, och ges en tydlig central plats i kommande stadsstruktur.”

 

– Grunden i vårt förslag är att integrera resandefunktionen som en del av en levande stadsmiljö, säger Gunnar Stomrud, som tillsammans med teamet på White och Trivector ser fram emot att utveckla förslaget vidare.