26 april 2024
måndag, 29 maj 2017 09:36

Skanska investerar 440 Mkr i Lodz

Skrivet av 
alt
Brama Miasta är Skanskas tredje kontorsprojekt i polska Lodz, cirka tolv mil väaster om Warszawa. Det kommer att bestå av två kontorshus med ett total uthyrningsbar yta på över 40.000 kvm.


Skanska investerar 440 Mkr (46 (MEUR) i den första etappen av kontorskomplexet Brama Miasta i Lodz, Polen. Kontorshuset kommer att bli 15 våningar högt med en total uthyrningsbar yta på cirka 27.500 kvm samt två våningar parkeringsgarage.


Brama Miasta, som ligger bredvid en ny järnvägsstation i det centrala affärsdistriktet New City Centre, kommer att utvecklas till en plats för företag, investerare, turister och boende i Lodz. Arkitekturen kommer att vara noggrant utformad för att tillgodose behoven hos funktionshindrade personer. Kontorskomplexet kommer att erhålla certifikatet ”byggnad utan barriärer”. Projektet förväntas dessutom få LEED Gold-certifiering.
    

Totalt kommer Brama Miasta att bestå av två kontorshus med ett total uthyrningsbar yta på över 40.000 kvm, inklusive ett markplan med butiker, restauranger och andra bekvämligheter. Etapperna kommer vara oberoende av varandra och möjliga att avyttra till olika investerare. Byggnationen av den första etappen förväntas att vara slutförd under det andra kvartalet 2019.
    

Brama Miasta är Skanskas tredje kontorsutvecklingsprojekt i Lodz, efter de föregående projekten Green Horizon och Nowa Fabryczna.