26 april 2024
fredag, 26 maj 2017 17:06

Midroc bygger nytt centrum i Bulltofta, Malmö

Skrivet av 
alt
Midroc utvecklar en ny centrumbyggnad med flera funktioner i Husie, Malmö.

 

Midroc utvecklar nu Bulltofta friluftsstad, en ny stadsdel i Husie, Malmö. Området kommer att inrymma cirka 500 nya bostäder samt lokaler för verksamheter. Nu byggstartar Midroc en ny centrumbyggnad som blir granne med de servicefunktioner som tidigare finns i området.

 

Den nya centrumbyggnaden kommer att inrymma två kommunala LSS-boenden, en banklokal på drygt 400 kvm samt ytterligare en lokal på 50 kvm. Där LSS-verksamheten ska bedrivas kommer det att finnas en gruppbostad med sex lägenheter, ett serviceboende med elva lägenheter och två evakueringslägenheter.

 

Centrumbyggnaden byggs i ett integrerat bostadsområde med blandad bebyggelse samt med goda allmänna kommunikationer och serviceutbud. I omgivningen finns Bulltofta naturområde, affärer och annan närservice.

 

– Byggnaden kompletterar de centrumfunktioner som finns i Bulltofta friluftsstad, och adderar samtidigt fina arkitektoniska kvaliteter med sina tegelfasader och sitt moderna formspråk, säger Anders Koch, affärschef i Midroc.

Den nya centrumbyggnaden byggs i tre till fem plan, nära Sallerupsvägen. Den totala byggnadsytan uppgår till knappt 3.000 kvm. Framför fastigheten anläggs en parkeringsyta för 21 fordon. Grundläggningsarbetena har påbörjats och hyresgästerna kommer att kunna flytta in i byggnaden i september nästa år.

 

– Detta är Midroc Constructions andra byggstart inom Bulltofta friluftsstad och som totalentreprenör är det givetvis hedrande att vi får fortsatt förtroende att utveckla området, säger Björn Niklasson, distriktschef i Midroc.

Bulltofta Friluftsstad är ett utvecklingsområde i stadsdelen Husie. Området är granne med Bulltofta rekreationsområde och kommer fullt utbyggt bestå av 500 nya bostäder, verksamhetslokaler och kommunal service. Närservice i form av livsmedelsbutik, bank och snabbmatsrestaurang finns redan i området, liksom cirka 250 befintliga bostäder. Hela området beräknas stå klart vid årsskiftet 2020/2021.