1 maj 2024
onsdag, 22 mars 2017 14:35

Ny varumärkesidentitet för Heimstaden

Skrivet av 
alt
Patrik Hall, vd för Heimstaden.

 

Heimstaden har vuxit och utvecklats kraftigt under de senaste åren, från att ha fokuserat på förvärv och förvaltning på några få orter har Heimstaden blivit ett av de största bostadsfastighetsbolagen i Sverige med fastigheter i över 20 städer. Därtill har bolaget etablerat sig på den danska marknaden samt förstärkt och etablerat nya affärsområden inom förädling och nyproduktion av hyres- och bostadsrätter. Detta vill Heimstaden spegla i en ny varumärkesidentitet. Den rödbruna logotypen ersätts av en energisk orange logotyp och ett grafiskt mönster som symboliserar nytänkande och omtanke.

 

Den grafiska identiteten består av tre delar; logotyp, slogan samt ett grafiskt mönster: Logotyp är ändrat till en ren form i en pigg och energisk orange färg. Slogan ”Tid för dig” bygger på tre dimensioner där den första handlar om att lyfta hyresrätten som boendeform, den andra om att varje möte med kunder och samarbetspartners ska kännetecknas och genomsyras av nytänkande, affärsmässighet och omtanke och den tredje dimensionen riktar sig inåt i organisationen där Heimstaden ska kännetecknas av att vara ett värderingsstyrt företag där medarbetare kan utvecklas och växa som individer.

 

Det grafiska mönstret visualiserar hus där man mellan husen kan skönja bokstaven H vilket symboliserar att Heimstaden är kittet för ett hållbart och långsiktigt arbete.

 

– Grundtanken är att Heimstadens framgång står och faller med viljan och förmågan till nytänkande med omtanke, där vi aktivt ska bidra med lösningar på kundernas utmaningar, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden.