26 april 2024
tisdag, 21 mars 2017 16:49

Regio köper Sigmahuset i Västerås

Skrivet av 
alt
Fastigheten Sigma i Västerås omfattar cirka 18.000 kvm och rymmer hyresgäster som SEB, Fitness24Seven och O´Learys.

 

 

Sveafastigheters och Tredje AP-fondens gemensamma bolag Fastighets AB Regio har köpt fastigheten Kettil 7 i Västerås, även känd som Sigma. Säljare är Barings (tidigare Cornerstone) via fonden Nordic Retail Fund som har haft Catella som exklusiv rådgivare vid försäljningen. REAL Advokatbyrå har agerat säljarrådgivare. Förvärvspriset har  inte angetts.  I december 2013 förvärvade Cornerston genom Nordic Retail Fund fastigheterna Skrapan och Sigma för 200 Mkr.

 

– Vi har de senaste åren förädlat Sigma och byggt om galleriadelen till kontor och butiker med egna entréer ut mot gatan. Vi väljer nu att sälja fastigheten när projektet är färdigställt, säger Martin Kjellström, chef för transaktioner på Barings Real Estate Sverige.

 

Sigma omfattar cirka 18.000 kvm kontor, restaurang och handel. Fastigheten utgör Regios andra förvärv i Västerås under kort tid.

 

– Det är roligt att kunna förvärva en centralt belägen fastighet i Västerås, vilket är en mycket attraktiv delmarknad för Regio och en ort där vi gärna fortsätter att växa. Regio har sedan starten hösten 2015 genomfört förvärv inom handel och kontor till ett fastighetsvärde om närmare 4 Mdr kr, säger Eric Bergström, vd för Fastighets AB Regio.

 

I samband med förvärvet startar Regio även ett samarbete med Bällstaudde Fastigheter AB avseende förvaltning och fastighetsutveckling. Bällstaudde går även in som medinvesterare i fastigheten i enlighet med den s.k. LAMP-modellen (Local Asset Management Partner).