27 april 2024
tisdag, 21 mars 2017 16:29

White formger Hallands konstmuseum

Skrivet av 
alt
White uppdaterar Hallands konstmuseum.

 

White har i konkurrens med tre andra arkitektkontor fått det hedersamma uppdraget att formge om- och tillbyggnaden Hallands konstmuseum. När museet öppnas igen får den klassicistiska byggnaden ett nytillskott som ger museet nya möjligheter.

 

– Kultur gör städer både mer innovativa och integrerade och är därför kärnan i utvecklingen av framtidens städer. Hallands konstmuseum kommer att bli ett nytt inkluderande nav i Halmstad som vi är stolta över att få vara en del av, säger Monica von Schmalensee, vd på White.

 

Ett bra konstmuseum verkar brett, är en attraktiv mötesplats och fyller en viktig funktion för samtal och gemensamma upplevelser i staden. Det vill White förstärka med den nya byggnaden. Förslaget ska samspela med den befintliga byggnaden och erbjuda en förbättrad entréplats. På samma gång ger man muséet en typ av stort och generellt utställningsrum som inte finns idag.

 

– Vår vision har varit att skapa ett hus som är inbjudande; en publik byggnad som involverar människorna, staden och landskapet runt om. Utemiljöerna är minst lika viktiga som rummen, säger Jimmie Ahlgren, kontorschef på White i Halmstad.