26 april 2024
tisdag, 17 januari 2017 17:28

Statens fastighetsverk anlitar Sodexo i syd

Skrivet av 
alt

I uppdraget för Statens fastighetsverk ska Sodoxo bland annat sköta drift och underhåll i Glimmingehus – Nordens bäst bevarade borg från medeltiden. Borgen tillhörde länge ätten Rosencrantz, men ägs sedan 1924 av staten.

 

Statens fastighetsverk (SFV) i Skåne har gett Sodexo i uppdrag att sköta drift och underhåll av sitt fastighetsbestånd i Skåne och Halland. Uppdraget startade den första december och sträcker sig över tre år med möjlighet till två års förlängning. Den totala ytan för fastigheterna är 72.000 kvm fördelade på 35 byggnader. Utöver tillsyn, skötsel och underhåll kommer Sodexo även att utföra myndighetsbesiktningar och arbeta med energieffektivisering.
 

SFV:s fastighetsbeståndet i Skåne och Halland består av flera kända kulturfastigheter, till exempel Universitetshuset, Kungshuset, Palestra et Odeum, Historiska museet, byggnaderna i Lunds Botaniska trädgård och slotten Glimmingehus, Citadellet i Landskrona, Halmstad slott och Bäckaskogs slott.

 

– Vi känner oss mycket glada över att få ta hand om alla dessa vackra och betydelsefulla fastigheter och ser fram emot ett långsiktigt samarbete med Statens fastighetsverk. Stort fokus kommer att läggas på att i samarbete med SFV effektivisera energiförbrukningen, och på så sätt bidra till en hållbar förvaltning och hög ekonomisk effektivitet, säger Magnus Carlsson, distriktschef på Sodexo.