26 april 2024
måndag, 24 oktober 2016 13:22

KUST Hotell & Spa lyfter Piteå

Skrivet av 
alt
Kust Hotell & Spa i Piteå. Hotellet har 14 våningar och 93 rum och 4 sviter. Arkitekt: ETTELVA

 

alt

En lobby med öppen spis. Design: MER

 

alt

Uppe på 13:e våningen finns en takterrass med havsutsikt och en intilliggande bar och restaurang.

 

alt

En vacker trappa. Design: MER

 

Det nyöppnade KUST Hotell & Spa i Piteå har efter bara några månader överträffat alla förväntningar. Efter succéöppningen väntar nu ett minst lika händelserikt vinterhalvår.

 

– Det är otroligt roligt att vår hotellsatsning slagit så väl ut. Responsen har överträffat våra förväntningar och vi ser ett fortsatt stort intresse. Hotellets starka designkoncept i kombination med den lokala förankringen har visat sig vara en avgörande framgångsfaktor, säger Christina Skoog, vd på privatägda Skoogs-koncernen som ligger bakom projektet.

 

MER och systerföretaget ETTELVA Arkitekter står för utformningen av KUST Hotell & Spa. Det 15 våningar och 53 meter höga designhotellet är en av norrlandskustens högsta byggnader. Med konferensavdelning, restaurang, spa och skybar är KUST Hotell & Spa ett landmärke för norra Sverige, och ett nytt resmål för både nationella och internationella gäster. Hotellets utformning bjuder på en upptäcktsfärd längs den mäktiga Piteälven – från isiga fjäll i norr, till havet och skärgården i söder. Midnattssolen, norrskenet, rennäringen och den finaste löjrommen är delar av Piteås naturliga skattkista och också självklara delar av hotellet helhetsupplevelse.

 

– Satsningen på KUST Hotell & Spa ska inte bara utveckla Piteå utan framförallt bidra till en mer levande region. Det blir ett nytt utflyktsmål för shopping och weekendresor. Med det mottagande vi fått känner vi att vi är på god väg att nå vårt mål, framhåller Christina Skoog.

 

KUST Hotell & Spa ägs och drivs av privatägda Skoogs-koncernen, ett av Norrlands mest expansiva företag. Med storsatsningen av hotellet visar Skoogs att företaget är en stark aktör som nu på allvar ger sig in i den växande resebranschen.