26 april 2024
torsdag, 25 augusti 2016 10:08

Skanska bygger och utvecklar för 490 Mkr i Oslo

Skrivet av 
alt

Skanska bygger hotell och butik åt HAV Eiendom och utvecklar bostäder i egen regi i Bjørkvika, Oslo.


Skanska har tecknat avtal med HAV Eiendom om att bygga ett hotell och butikslokaler samt att utveckla bostäder i Bjørvika, ett av Oslos mest attraktiva områden. Skanskas investering uppgår till cirka 200 Mkr. Byggkontraktet uppgår till 490 Mkr, vilket inkluderas i orderingången för Skanska Norge i det tredje kvartalet 2016. Byggnationen startar i november 2016 och planeras vara slutförd i juni 2019.
    

De två huskropparna som ska uppföras rymmer garage, källare och teknikrum under mark samt två våningsplan över mark med kommersiella lokaler. De sju översta våningarna kommer att rymma 253 hotellrum i den ena byggnaden och 54 lägenheter i den andra.
    

HAV Eiendom utvecklar hotellet och butiksytorna medan Skanska Fastighetsutveckling utvecklar bostäderna. Skanska Norge är totalentreprenör för hela projektet, som har en total bruttoarea om 26.300 kvm.
    

Skanskas investering avser kostnaden för mark, utöver kostnaderna för lägenheternas andel av garage, källare och utrymmen på de två första våningsplanen ovan mark.
    

De kommersiella ytorna av byggnaden har ambitionen att uppnå certifieringen BREEAM-NOR Very Good.