14 april 2021

Redaktionen

 

 

 


Handelsverksamheten på Stallsiken i Skövde startade 28 februari 2008 när Plantagen som första butik slog upp portarna. Svenska Handelsfastigheter färdigställer på Stallsiken under 2021 en etablering för Axfood Snabbgross i en fastighet som är  fullt uthyrd. Handelsplatsen inrymmer också en 8.200 kvm stor EKO-butik som öppnar under hösten 2021.
Svenska Handelsfastigheter tecknar ett mångårigt hyresavtal med Axfood Snabbgross avseende en nyproducerad fastighet i Stallsiken handelsområde i Skövde. Avtalet gäller cirka 2.400 kvm med beräknad öppning under våren 2022.

Hyresavtalet avser lokaler i en nyproducerad fastighet som Svenska Handelsfastigheter färdigställer under 2021. I och med etableringen av Axfood Snabbgross är fastigheten fullt uthyrd. Handelsplatsen inrymmer också en 8.200 kvm stor EKO-butik som öppnar under hösten 2021.

– Vi är väldigt glada att kunna stärka vårt befintliga samarbete med Axfood genom uthyrningen i Stallsiken”, säger Thomas Holm, vice vd för Svenska Handelsfastigheter. Etableringen medför ett bra utbud i handelsområdet.

– Det känns kul att vi fortsätter expandera vårt nya och spännande koncept till ytterligare en ort i landet. Skövde är en tillväxtkommun vilket gör det till en intressant marknad för vårt nya koncept. Dessutom har det varit en vit fläck på kartan för vår grossistverksamhet mot restauranger, och med butiken, i ett attraktivt handelsområde, kan vi därmed täcka in ett helt nytt upptagningsområde med vårt starka helhetserbjudande med högkvalitativa råvaror till riktigt bra priser, säger Jonas Strandberg, driftchef för Axfood Snabbgross.

Svenska Handelsfastigheter har sedan tidigare ett samarbete med Axfood gällande deras koncept Willys, Hemköp och Tempo på olika orter i landet. Detta hyresavtal utgör det första med Axfoods koncept Snabbgross.

Svenska Handelsfastigheter finns i 66 kommuner över hela landet.

 

 

 


Ljud och Bildmedia BT AB hyr av Stendörren lager- och kontorslokaler i fastigheten Magneten 33 om 3.900 kvm, belägen på Voltavägen 9 - 13 i Bromma. Hyresavtalet är 7 år.
Stendörren Fastigheter har tecknat ett 7-årigt hyresavtal med Ljud och Bildmedia BT AB avseende nya lager- och kontorslokaler i fastigheten Magneten 33, belägen på Voltavägen 9 - 13 i Bromma. Ljud och Bildmedia flyttar in redan till sommaren i lokaler om drygt 3.900 kvm.

– Vi är väldigt glada över att Ljud och Bildmedia valt lokaler i vårt bestånd och vi hälsar dem välkomna. Uthyrningen bekräftar en fortsatt stark efterfrågan avseende lager och logistik inom stor Stockholm, säger Anders Nilsson, förvaltningschef på Stendörren.

– Höglager, kontor och bra lastningsmöjligheter i närheten av Stockholm City är unikt.  Storleken på lokalen ger oss även möjlighet att ge våra kunder ännu bättre service och fortsätta leverera på en hög nivå. Det är ett spännande nytt kapitel för oss och våra kunder, säger Daniel Thisell, vd för Ljud och Bildmedia BT Aktiebolag.

 

 

 


När pandemin slog till ändrades förutsättningarna för hotellen runt om i landet. Hotell Kristina i Sigtuna har valt att hålla stängt ett par månader för att möjliggöra en renovering. Den 19 april 2021 öppnas hotell Kristina efter den omfattande renoveringen.
Just nu har en renovering i en av Hotell Kristinas vackra, q-märkta 30-talsbyggnader, med utsikt över Sigtunafjärden, genomförts. Den 19 april 2021 öppnas hotell Kristina efter den omfattande renoveringen. Hotell Kristina har 62 hotellrum varav nästan hälften är dubbelrum, i tre unika funkisbyggnader.  Just nu renoveras hotellets restaurang. Hotellet har 13 konferenslokaler.

I över 50 år kallades hotellfastigheten ”Stora Skolhemmet” och var en del av den anrika internatskolan Sigtunaskolan. I 20 år har familjen Olsen ägt Hotell Kristina på Harberget i Sigtuna, men i juni 2019 övergick ägandet till en annan sigtunafamilj, Leffler, som driver Arlanda Hotellby med 155 rum i 17 gårdshus.


Hotell Kristina har under sommaren renoverat utvalda delar av hotellet. Bland annat har entré, korridorer, toaletter och kontor gjorts om. Ny färg på väggar, omläggning av golv, ommöblering av möbler, insättning av ventilation och optimering av ytor är exempel på saker som har gjorts. Målsättningen har varit att lyfta fram funkisbyggnadens 30-tal, kombinerat med en modern touch. Läget är lugnt och skönt med Sigtunas mysiga stadskärna ett stenkast bort. Inredaren Isabel Spinnars och Jan Söder, som driver designbyrån Söder design, har tillsammans tagit fram funkisen och byggnadernas historia, även inomhus.

– Hotell Kristina har under många år funnits som en välkomnad och spännande uppdragsgivare för mig. De senaste två åren har jag fått vara med om att vi tillsammans börjat återskapa husens vackra insida och dess funkisarkitektur. En rolig och utmanande uppgift!, säger Isabel Spinnars.

När pandemin slog till ändrades förutsättningarna för hotellen runt om i landet. Hotell Kristina har valt att hålla stängt ett par månader för att möjliggöra den omfattande renovering.

I det här projektet samarbetar Isabel Spinnars med Jan Söder, som startade sin första designbyrå i samband med att han fick ett spännande uppdrag att designa ett nytt samtida hotell i centrala Peking. Mer närliggande uppdrag har varit Jan Söder inredning av Nordic Sea och Nordic Light i centrala Stockholm, utformningen av Blue Hotel på Lidingö och den övergripande konceptutvecklingen av The Winery Hotel.

– Jag driver idag designbyrån Söder Design, som jobbar med hotell- och kontorsdesign. Jag har egentligen alltid, sedan barnsben, levt, drömt och andats hotelldesign, eftersom jag är uppvuxen i en hotellentreprenörsfamilj. Just nu jobbar jag på två fronter norr om Stockholm, dels på Johannesbergs slott i Gottröra, dels på Hotell Kristina i Sigtuna. En inspirerande kombination av två helt olika hotellmiljöer, säger Jan Söder.

måndag, 29 mars 2021 14:00

Erik Norberg ansluter till New Property

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Rekryteringen av Erik Norberg (bilden) som Business Developer innebär att teamet på New Property Retail & Development utökas.

Erik Norberg
kommer närmast från Apoteket, där han har arbetat som etablerare och regional etableringsansvarig sedan år 2017. Dessförinnan har han arbetat under flera år som Leasing Manager på Unibail Rodamco Westfield samt rådgivare på SEB.

– Vi är väldigt glada över att få välkomna Erik till New Property. Hans breda erfarenhet gör att han förstår alla inblandade parters perspektiv i såväl uthyrning och utveckling som andra affärer. Tillsammans med oss andra i teamet kommer Erik att skapa innovativa lösningar och lönsamhet för både fastighetsägare och hyresgäster, säger Sofia Petzelius, vd för New Property Retail & Development.


 

 

 


Totalt planerar SHH och Balder för 38 nya bostadsrätter, vilka ska uppföras som SHH:s koncepthus Duplex som är parhus om två våningar med en lägenhet på respektive plan.
SHH ska tillsammans med Balder utveckla 38 bostäder i det nya bostadsområdet Surbrunnshagen, nära Falun centrum. Det nya projektet, Brf Kompaniet, kommer omfatta lägenheter med 3 eller 4 rum och kök.

Under mars 2019 tecknade Fastighets AB Balder avtal med Kopparstaden för en byggrätt belägen i det nya bostadsområdet Surbrunnshagen, Falun. Balder har nu valt att byta från tidigare koncept och har därmed beslutat att gemensamt med SHH förvärva marken. Tillsammans ska bolagen utveckla projektet Brf Kompaniet med byggstart under hösten 2021.

Totalt planerar SHH och Balder för 38 nya bostadsrätter, vilka ska uppföras som SHH:s koncepthus Duplex. SHH kommer därmed även att ansvara för arbetet med projektutvecklingen. Duplex utgör parhus om två våningar med en lägenhet på respektive plan. Brf Kompaniets lägenheter i Surbrunnshagen kommer att utgöra bostäder om tre respektive fyra rum och kök tillsammans med uteplats alternativt balkong.

– Våra Duplex-hus erbjuder ett tillgängligt och trivsamt boende i ett nytt, modernt område i centrala Falun. Falun är en växande regionstad där bostadsbehovet i kommunen är fortsatt stort. SHH och vår produkt Duplex erbjuder såväl Balder som Kopparstaden en samarbetspartner med genomförandekraft och möjligheten att erbjuda de boende i Falun attraktiva bostäder, säger Fredrik Alvarsson, vd för SHH Bostad.

Den nya stadsdelen Surbrunnshagen, som är belägen knappt två kilometer från Faluns centrum, ska genomsyras av välmående, hållbarhet och mångfald. Brf Kompaniet kommer att vara beläget inom kort gångavstånd till service och handel samt natur och motionsspår.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Meriterade Anna-Maria Kääriä (bilden) ansluter till det snabbväxande Alecta Fastigheter i rollen som försäljningschef. Alecta Fastigheter befinner sig i en expansiv fas och bolaget driver sedan årsskiftet driver en omfattande rekryteringskampanj. Rollen som försäljningschef är en viktig pusselbit och Anna-Maria Kääriä kommer att ansvara för försäljning och uthyrning av kontor och kommersiella lokaler. I en ständigt föränderlig värld består uppdraget att identifiera kundernas varierande behov och se till att Alecta Fastigheters erbjudande möter marknadens såväl befintliga som framtida efterfrågan.

– Alecta Fastigheter har påbörjat en mycket ambitiös resa och att få vara delaktig i äventyret känns både smickrande, förpliktigande och spännande. Jag ser fram emot att möta nya som gamla kunder, introducera spännande koncept och utveckla såväl städer som platser på ett långsiktigt, hållbart sätt, kommenterar Anna-Maria Kääriä, tillträdande försäljningschef, Alecta Fastigheter.

– Jag är mycket glad att välkomna Anna-Maria till oss på Alecta Fastigheter. Hennes gedigna meritlista talar för sig själv och hennes målinriktade personlighet rimmar mycket väl med våra högt uppsatta mål för de kommande åren, säger Malin Lövemark, chef Fastighetsutveckling och kundrelationer, Alecta Fastigheter.

Anna-Maria Kääriä kommer närmast från en roll som chef för projektuthyrning hos Vasakronan. Där uppmärksammades hon bland annat för sin roll vid Skatteverkets etablering i Sundbyberg. Dessförinnan var hon en mångårig medarbetare hos Skanska Fastigheter i rollen som såväl uthyrningschef som marknadschef.

Anna-Maria Kääriä tillträder sin nya tjänst i juni 2021.

Alecta Fastigheter
Nu skapas ett långsiktigt och framtidsorienterat fastighetsbolag, Alecta Fastigheter. Från start, den 1 januari 2021, är det ett av Sveriges största fastighetsbolag. Dagens innehav med kontor, handel, hotell och samhällsfastigheter, med ett om 45 Mdr kr, ska växa kraftigt de kommande åren. Alecta Fastigheter ska bidra till stadens, platsens och fastigheternas resilienta och långsiktiga utveckling och ge god avkastning till Alectas pensionssparare.


måndag, 29 mars 2021 09:51

SPG:s bostadsprojekt i Tumba granskas

 

 

 


SPG:s projekt i Tumba omfattar cirka 32.000 BTA med en blandad bebyggelse av bostäder, förskola samt parkeringshus.
Scandinavian Property Groups (SPG) utvecklingsprojekt i Tumba går nu ut på granskning. Förslaget som arbetats fram kommer omfatta cirka 32.000 BTA med en blandad bebyggelse av bostäder, förskola samt parkeringshus. Bostäderna kommer upplåtas både med hyresrätt och bostadsrätt.

Det senaste året har SPG tillsammans med Botkyrka kommun arbetat vidare med förslaget från samråd för att ta hänsyn till de synpunkter som togs emot både från myndigheter och allmänheten. Ett antagande av detaljplanen väntas ske till sommaren och målsättningen är att byggstarta första etappen under hösten 2021.

– Vi är väldigt glada över att vårt projekt i Tumba nu går ut på granskning och närmar sig byggstart. Detta ger oss möjligheten att fortsätta uppföra kvalitativa och attraktiva bostäder i Stockholmsregionen, säger Carl Zetterqvist, vd för SPG i Sverige.


måndag, 29 mars 2021 09:41

Corem vill köpa upp Klövern

 

 

 


Eva Landén är vd för Corem. Om Corems uppköp av Klövern går igenom ökar fastighetsvärdet för Corem till cirka 71,5 Mdr kr.
Corem har lämnat ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Klövern i syfte att bolagen ska gå samman. Erbjudandet är att Corem förvärvar samtliga utestående stamaktier av serie A, stamaktier av serie B samt preferensaktier i Klövern mot vederlag i form av nyemitterade aktier i Corem. Erbjudandet motsvarar ett vederlag om cirka 16,5 kr per stamaktie samt 323,0 kr per preferensaktie i Klövern vid tidpunkten för erbjudandet, baserat på stängningskurserna för respektive bolags stamaktier av serie A och serie B samt preferensaktier per 26 mars 2021. Om budet antas kommer Corems fastighetsvärde stigs till cirka 71,5 Mdr kr.

Det föreslagna samgåendet av Corem och Klövern, genom att Corem förvärvar Klövern, förväntas skapa betydande värden för samtliga intressenter i form av såväl operationella som finansiella synergier. Genom samgåendet får den nya koncernen ett väl sammansatt fastighetsbestånd om 517 fastigheter till ett värde om cirka 71,5 Mdr kr.

Erbjudandets totala värde uppgår till 19.479 Mkr,
motsvarande cirka 16,5 kr per stamaktie och 323,0 kr per preferensaktie i Klövern vid tidpunkten för erbjudandet, baserat på stängningskurserna för respektive bolags stamaktier av serie A och serie B samt preferensaktier per 26 mars 2021.

Corem erbjuder aktieägarna i Klövern: 1. Ägarna av stamaktie av serie A i Klövern: 0,88 nyemitterade stamaktier av serie A i Corem för varje stamaktie av serie A i Klövern[4]. 2. Ägarna av stamaktie av serie B i Klövern: 0,86 nyemitterade stamaktier av serie B i Corem för varje stamaktie av serie B i Klövern och
3. Ägarna av preferensaktie i Klövern: 1,12 nyemitterade stamaktier av serie D i Corem för varje preferensaktie i Klövern. 4. Som ett alternativt vederlag kan preferensaktieägarna i Klövern välja att erhålla 1,00 nyemitterade preferensaktier i Corem för varje preferensaktie i Klövern.


 

 

 


Totalt ska 4.500 kvm i Mobilia fyllas med ett brett serviceutbud inom vård, hälsa och välbefinnande.
Med en växande befolkning ökar behovet av hälso- och friskvård i Malmö. Nu ställer Atrium Ljungbergs Mobilia i Malmö om ett helt våningsplan för vård- och hälsosatsningen som kallas c/o Mobilia, där tre nya vårdaktörer öppnar under våren.

– Det här är en utveckling som gynnar både våra besökare och verksamheterna, säger Anders Murmark,
fastighetschef på Atrium Ljungberg.

De senaste åren har Mobilia genomgått en omfattande förändring från traditionellt köpcentrum till en modern mötesplats för Malmöborna. Under 2020 färdigställdes Torghuset med bland annat 74 nya hyreslägenheter och ett nytt kulturutbud med Nordisk Film Bio och sagovärlden Funnys Äventyr.

När Mobilia Vårdcentral och Folktandvården öppnade i höstas blev det startskottet för nästa storsatsning – c/o Mobilia. Totalt ska 4.500 kvm fyllas med ett brett serviceutbud inom vård, hälsa och välbefinnande.


Genom att nu välkomna Barnläkargruppen Sparta, BVC Bambino och Barnmorskegruppen stärker Mobilia utbudet ytterligare och blir ett servicenav för Malmös barnfamiljer.

– Malmö växer. Det är framför allt de unga och de allra äldsta som blir allt fler och vi ser att efterfrågan på service ökar. Genom vård- och hälsosatsningen c/o Mobilia omvandlar vi nu handelsyta till serviceyta. Vårens öppningar med tre starka aktörer inom barn- och mödravård stärker erbjudandet och skapar fler anledningar att besöka Mobilia, säger Anders Murmark.

Den 29 mars 2021 öppnar Barnläkargruppen Sparta, en specialistmottagning för barn och unga. Verksamheten drivs av barnläkarna Hampus Kiotseridis och Emma Adlercreutz, och består av barnläkare, barnsköterskor, dietist och psykolog. Därefter är det dags för BVC Bambino och Barnmorskegruppen Öresund som öppnar den 12 april 2021.

– Satsningen att samla hälsa och sjukvård är väldigt lyckad och rätt i tiden. Mobilias fantastiska läge i Malmö och närhet till Skånes universitetssjukhus är en stor fördel för oss på Barnläkargruppen Sparta då vi samarbetar med flera aktörer i staden. Öppningen innebär att vi får en större och toppmodern lokal men framför allt att vi blir mer tillgängliga för Malmös barnfamiljer, säger Hampus Kiotseridis, läkare och en av grundarna av Barnläkargruppen Sparta.

Fakta Mobilia

Mobilia ägs och förvaltas av Atrium Ljungberg som är ett av Sveriges större börsnoterade fastighetsbolag. Fram till år 1965 var det textilfabrik i lokalerna som nu utvecklats till en levande stadsdel med 100 butiker, restauranger och service samt 350 hyreslägenheter och en förskola. Här finns 1.600 parkeringsplatser varav 75 laddplatser och 700 cykelparkeringar. Mobilia är arbetsplats för 1.100 personer och Mobilia hade 12 miljoner besökare och en omsättning på 1,7 Mdr kr år 2020.

 

 

 


I Möllevången ligger Uret 8 som är en tegelbyggnad i jugendstil, uppförd år 1929. En nyligen avslutad renovering har återställt fastigheten med bland annat ett återuppbyggt torn och balkonger.
Willhem utökar nu sitt fastighetsbestånd genom ett förvärv av 46 centralt belägna lägenheter vid Möllevångstorg i Malmö. Överenskommet fastighetsvärde är 100 Mkr och säljare är det privata fastighetsbolaget Vita Örn AB. 

Affären avser fastigheten Uret 8 med byggår 1929. Fastigheten innehåller 46 hyreslägenheter, huvudsakligen i storlekarna 1-2 rum och kök med en snittyta om 51 kvm. Förutom bostäder ingår även en mindre lokal. Den totala uthyrningsbara arean är 2.372 kvm.

Tillträdet sker den 31 mars 2021.


Sida 10 av 1242