13 maj 2024

Redaktionen

torsdag, 07 mars 2013 20:23

MKB och Midroc bygger högt på Dalaplan

alt
MKB och Midroc bygger 15 våningar bostäder i Malmö.

 

Kommunägda MKB bygger tillsammans med Midroc ett 15 våningar högt hus med 56 lägenheter vid Dalaplan i centrala Malmö. En modern stortvättstuga i entréplan, enligt MKB:s koncept ”Framtidens tvättstuga”, ska fungera som mötesplats.

 

– Vi vill att höghuset ska tillföra nya kvaliteter till kvarteret. Ett högt hus markerar platsen – det blir som en annonspelare för det nya Dalaplan. Vi vill skapa en unik byggnad med stort symbolvärde som ökar de boendes stolthet över sitt kvarter, säger Susanne Rikardsson, affärsutvecklingschef hos MKB.

torsdag, 07 mars 2013 20:20

SveaReal miljöcertifierar i Norrköping

alt
SveaReal miljöcertifierar 4 000 kvm i Norrköping.

 

SveaReals fastighet Bägaren 3 på Luntgatan 28 i Norrköping blir bolagets sjätte fastighet som uppfyller GreenBuildings krav & kriterier för

certifiering. I fastigheten, som innehåller cirka 4 000 kvm kontor,

har SveaReal under en längre period gjort löpande optimeringar på energibesparande åtgärder.

 

– Vi har justerat tiderna på ventilationsaggregaten och anpassat dessa efter verksamheten som idag råder i fastigheten. Dessutom har vi anpassat kurvorna i reglercentralen. Detta ger stora besparingar för både hyresgästerna och SveaReal, samtidigt som det bidrar till en hållbar framtid, säger Henrik Rönndahl, miljöansvarig SveaReal.

torsdag, 07 mars 2013 20:16

DHL förlänger med Husqvarna

alt
DHL förlänger kontrakt med lagerytor om cirka 30 000 kvm i Jönköping.

 

Husqvarnakoncernen förlänger och förnyar sitt avtal med DHL Supply

Chain i ytterligare fyra år. Uppdraget omfattar en lageryta av cirka 30 000 kvm. Lagret ligger i Jönköping och det beräknas att DHL kommer att hantera cirka 350 000 kbm varje år.

 

DHL Supply Chain ansvarar för all lagerhantering av färdiga produkter för hela Husqvarnas marknad i Norden/Baltikum samt även världsmarknaden för vissa produkter.

torsdag, 07 mars 2013 20:10

Corallen hyr ut i Kärnan, Värnamo

alt
Familyhouse hyr av Corallen i Värnamo.
alt
Claes Junefelt, vd Corallen.

 

Corallen i Värnamo AB har tecknat ett hyresavtal med kläd- och skokedjan Familyhouse i sin affärsfastighet Kärnan. Värnamobutiken blir den nionde etableringen för företaget.

 

Butiksytan omfattar cirka 1 400 kvm som blir möjlig när två befintliga butiksytor i bottenplanet slås ihop. I och med denna uthyrning är i princip bottenplanet fullt uthyrt och inflyttning kommer att ske under april månad. Befintliga butiker i Kärnan är EKO, Stadium, Gréens, Company, Stigs, Kärnans Tobak, Värnamo Zoo och Ultra Brun.

onsdag, 06 mars 2013 20:14

Profi hyr ut 1 200 kvm i Malmö

alt
Magnus Ungmark, regionchef på Profi.

 

Profi tecknar ytterligare ett omfattande hyresavtal i kvarteret Caroli i Malmö. Woods Wardrobe hyr 1 200 kvm i ett plan för etablering av en varumärkesbutik inom mode och lifestyle.

 

– Etableringen ligger helt i linje med vår strategi att attrahera butiks- och restaurangkoncept som är unika för Malmö tillsammans med etablerade hyresgäster som ICA, H&M och Lindex, säger Magnus Ungmark, regionchef på Profi.

 

Profi genomför en total ombyggnation av kv Caroli och i höst öppnas den sista av tre etapper i handelskkvarteret, som totalt omfattar 16 000 kvm.

alt
Charles Week, Chief Executive Europe.

 

alt

Mikael Igelström, vd Cornerstone, Sweden.

 

Cornerstone Real Estate Advisers ökade sina tillgångar under förvaltning med 17 procent under fjolåret till totalt 38,9  miljarder dollar (249 Mdr kr), fördelat på 185 fonder och andra klienter runt om i världen.

 

Under året genomförde Cornerstone förvärv och försäljningar för 1,75 miljarder dollar (11,2 Mdr kr). Vidare stängdes Cornerstone Real Estate Fund VIII med 546 MUSD i eget kapital. Fonden ska investera i olika fastighetsslag – inom teknik, energi och vård – och målsättningen är att dra nytta tillväxten i den amerikanska ekonomin.

onsdag, 06 mars 2013 20:04

Akelius vinst ökade till 2 440 Mkr

alt
Pål Ahlsén, vd Akelius Fastigheter.

 

Akelius Fastigheter ökade vinsten efter skatt för helåret 2012 till 2 440 Mkr (388). I resultatet ingick värdeökning för fastigheter med 2 671 Mkr (1 025) och värdeförändringar i finansiella instrument med -184 Mkr (-764). Sammantaget sålde bolaget fastigheter för 2 383 Mkr.

 

Hyresintäkterna ökade med 185 Mkr till 2 780 Mkr. Vakans-graden var oförändrat 0,7 procent.

 

Under året investerade Akelius 1 493 Mkr (1 138), varav 942 Mkr avsåg uppraderingar av lägenheter till Akelius First Class i samband med att hyresgäster flyttar. Vidare var avsåg 368 Mkr avsåg konvertering av lokaler och förtätningar, medan

182 Mkr var ombyggnadsprojekt.

 

Vid årskiftet hade Akelius fastigheter ett bedömt marknadsvärde om 35,4 Mdr kr (32,4), varav två tredjedelar fanns i Sverige och en tredjedel i Tyskland. Skulderna ökade till 22,0 Mdr (20,4). Det egna kapitalet steg till 9 970 Mkr (8 567), motsvarande en soliditet om 26,9 procent (25,4). LE

alt
Robert Bolmgren, uthyrningschef Jones Lang LaSalle.

 

Jones Lang LaSalle har fått i uppdrag av Jernhusen att hyra ut

8 000 kvm kontorsyta i Stockholms Centralstation (Norrmalm 5:3). SJ har varit hyresgäst i fastigheten i 142 år och lämnar fastigheten under juni månad. Fastigheten kommer därefter att utvecklas för att erbjuda mycket moderna kontor med en möjlig inflyttning för nya hyresgäster kring årsskiftet 2014/2015.

 

– Kombinationen av fastighetens mycket goda läge med moderna kontor i en anrik och vacker byggnad gör att vi är oerhört optimistiska att hitta nya hyresgäster. Vi ser verkligen fram emot att bidra till en effektiv uthyrningsprocess för både Jernhusen och nya hyresgäster, säger Robert Bolmgren, chef uthyrning kontor på Jones Lang LaSalle.

alt
Kristina Alvendal, vd Airport City Stockholm.

 

alt

Vision 1, Arlanda City.

 

alt

Vision 2, Arlanda City.

 

alt

Vision 3, Arlanda City.

 

alt

Vision 4, Arlanda City.

 

Airport City Stockholm har tagit fram en ny plan tillsammans med några av Sveriges främsta stadsplanerare och fastighetskonsulter. Den nya strategin är startpunkten för att intensifiera arbetet med att skapa Sveriges första riktiga flygplatsstad. Airport Citys stadsbyggnadsstrategi ligger till grund för att bygga ”en levande stad, närmare världen”.

 

Airport City Stockholm ska växa som en modern flygplatsstad med en levande stadskärna och konkurrenskraftiga arbetsområden, med övriga världen på gångavstånd. Den unika stadsbyggnadsstrategin omvandlar området till en attraktiv destination där människan är i centrum, vars expandering även genererar nya arbetsplatstillfällen.


Airport City är regionens nästa kunskapskluster. Utvecklingsprojekten drivs gemensamt av Swedavia, Sigtuna kommun och Arlandastad Holding – ett partnerskap mellan stat, kommun och det privata.

 

– Stadens attraktion är oslagbar och ingen annan flygplatsstad i dag sätter människan så tydligt i fokus som vi. Det är i kreativa miljöer som dagens och framtidens företag vill verka. Med sitt exceptionella läge och urbana stadskvalitéer erbjuds företag, besökare och resenärer något världsunikt. Vi skapar förutsättningarna för 50 000 arbetsplatstillfällen i området fram till år 2030, säger Kristina Alvendal, vd Airport City Stockholm.

alt
Nya Folkets hus i Sundbyberg blir ett Allaktivitetshus.

 

Fastighets AB Brostaden har tecknat ett tioårigt hyreskontrakt med Sundbybergs stad, på Sturegatan 10 i centrala Sundbyberg. Sundbybergs stad kommer att hyra hela byggnaden om cirka 2 700 kvm för att skapa ett så kallat Allaktivitetshus.

 

Byggnaden är en fin funkisbyggnad uppförd som Sundbybergs Nya Folkets Hus i slutet av 1920-talet. Exteriören och den ursprungliga interiören är q-märkt. Byggnaden renoverades och moderniserades i början på 2000-talet. Inflyttning i de nya lokalerna kommer att ske den 1 april.

 

– Det är roligt att det blir just Sundbybergs stad som flyttar in i Nya Folkets hus. Vi har arbetat ett tag med den här vakanta ytan och att det nu blir en verksamhet, som klippt och skuren för huset med sin kulturhistoria som flyttar in och som dessutom kommer att hyra hela huset känns förstås extra glädjande, säger Anders Nilsson, vd på Brostaden.

 

– Ett hus för föreningar och medborgare var ett vallöfte som nu blir verklighet. Här ska finnas plats för såväl mötes- och kanslilokaler som konserter och andra kreativa verksamheter. Allaktivitetshuset är en av våra satsningar för att staden ska ha ett starkt och rikt föreningsliv, säger Jonas Nygren (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg.