14 maj 2024
söndag, 27 maj 2012 18:14

WSP projekterar spårvägar åt SL

Skrivet av 
alt
WSP har vunnit två uppdrag för den fortsatta utbyggnaden av
Spårväg City i Stockholm.

 

WSP har vunnit två uppdrag för den fortsatta utbyggnaden av Spårväg City i Stockholm. Uppdragen gäller för sträckorna Djurgården-Värtahamnen och Frihamnen-Ropsten. Uppdragsgivare är SL. Den första delen av Spårväg City som går mellan Sergels torg och Waldemarsudde (linje 7) invigdes för två år sedan. Del två av spårvägen ska byggas från Djurgårdsbron via den nya stadsdelen Norra Djurgårdsstaden till Ropsten.


WSPs ena uppdrag gäller bygghandlingsprojektering för mark för sträckan Djurgårdsbron-Värtan och Hamngatan-Klarabergsgatan. Projekteringen inkluderar gatuarbete, vatten- och avlopp samt plattforms- och kanalisations-arbete. I uppdraget ingår även att åtgärda befintlig sträcka, spårvagnslinje 7 mellan Kungsträdgården och Waldemarsudde, med bland annat tillgänglighets-anpassning av plattformar.


Det andra uppdraget omfattar framtagande av systemhandling för spårväg på sträckan Frihamnen-Ropsten. Uppdraget innebär förutom spår- och markprojektering även omfattande projektering för konstbyggnader i form av betongbro, stödmurar, tråg och en tunnel under Lidingövägen samt en provisorisk bro.