29 april 2024
fredag, 18 maj 2012 14:28

Minskad skuldsättning för CLS Holdings

Skrivet av 
alt
Sten Mörtstedt, styrelseordförande i CLS Holdings.

 

Den 30 april 2012 hade CLS Holdings totalt kontanter, likvida medel och outnyttjade faciliteter om drygt 130 miljoner pund. Sedan årsskiftet har koncernen förnyat eller refinansierat 117,6 miljoner pund. Nya finansieringar gäller dels Spring Gardens, Vauxhall i London med ett lån om 78,5 miljoner pund från Eurohypo, dels ett syndikerat lån med fyra års löptid från Deutsche Postbank och RBS för CI Tower, New Malden i London, dels ett utgående lån från KBC om 9,1 miljoner pund som har ersatts av ett nytt lån från en befintlig långivare.


Vid periodens slut, den 16 maj, hade koncernen 30 miljoner pund i löpande checkräkningar. Totalt hade CLS Holdings då 64 lån från 20 långivare, inklusive en osäkrad företags-obligation. Inga krediter hade värde-papperiserats.


Styrelseordförande i CLS, Sten Mörtstedt, säger i en kommentar:

– Det operativa arbetet i våra kärnverksamheter inom fastighetsförvaltningen är fortsatt stabilt, med en vakansgrad som är långt under våra konkurrenters. Våra finansieringskostnader är på sin lägsta nivå någonsin samtidigt som en stor del av vår portfölj omfattas av hyresindexeringar.
Att bolaget fick bygglov i Spring Mews var en viktig framgång för våra planer i Vauxhall, ett område i London som vi räknar med kommer att förnyas och växa under de närmaste åren.
Jag är glad över att vi har fortsatt starka relationer med våra banker. Vår balansräkning är fortsatt stark, och våra likvida medel är på höga nivåer. Därför är jag fortfarande övertygad om att vi står väl rustade att möta de utmaningar som vi har framför oss.