15 maj 2024
måndag, 14 maj 2012 21:33

NCC startar tredje etappen av Alberga i Finland

Skrivet av 
alt
Alberga Business Park i Esbo, Finland.

 

NCC Property Development startar utvecklingen av en tredje kontorsbyggnad, omfattande 5 500 kvm, i Alberga Business Park i Esbo, Finland.


Etappen omfattar 5 500 kvm kontor samt ytterligare 500 kvm gemensamma utrymmen som restaurang, lobby och konferensrum. Därmed omfattar Alberga Business Parks totalt cirka 30 000 kvm uthyrningsbar kontorsyta.


Den första etappen stod klar i december i fjol. Fastigheten är helt uthyrd och såld för cirka 336 Mkr till Union Investment.


Den andra etappen är under uppbyggnad. Den beräknas vara klar i oktober och har för närvarande en uthyrningsgrad på 65 procent.


Den tredje etappen beräknas vara klar i slutet av juni 2013. Byggnaden ska uppnå kraven i det internationella klassificeringssystemet BREEAM med klassificering ”Very Good” och i energiklass A.


– Det är glädjande att hyresgäster visar ett så stort intresse för Alberga Business Park. Det är en bekräftelse på att vårt Business Park-koncept adderar värde för våra kunder. För närvarande har vi sju pågående projekt i Finland, säger Joachim Hallengren, vd NCC Property Development