16 maj 2024
onsdag, 09 maj 2012 20:40

Catella planerar fler auktioner

Skrivet av 
alt
Erik Westerlund, Catella Corporate Finance

 

Catella Corporate Finance utvecklar sin transaktionsrådgivning med fastighetsauktioner. Hittills är klart att fyra välkända fastighetsägare, internationella och svenska, bidrar med fastigheter till auktionerna, som planeras äga rum i oktober/november.


– Den här typen av försäljningsprocess används idag i såväl Storbritannien som Tyskland och har fungerat mycket bra där. Efter framgångarna med Kefren-auktionerna ifjol, ser vi stor potential för det här försäljningsformatet även i Sverige, säger Erik Westerlund, Catella Corporate Finance.  


Förberedelser pågår just nu för fastighetsauktioner för ett antal objekt, värda cirka 50 Mkr och lokaliserade över hela landet som samtliga fastighetstyper. Arbetet med att ta fram informationsmemorandum pågår och fastigheterna kommer att marknadsföras i en bred och strukturerad kampanj.


– Genom att göra mycket information om fastigheterna tillgänglig via internet, samtidigt som vi har en tät dialog med ett stort antal köpare ser vi till att nå rätt köpare för varje fastighet, säger Westerlund.