16 maj 2024
onsdag, 09 maj 2012 20:35

Diligentia ökar takten i Västra hamnen

Skrivet av 
alt
Andreas Ivarsson, marknadsområdeschef på Diligentia


Diligentia säljer två kvarter med bostadsbyggrätter i den nya stadsdelen Masthusen i Västra hamnen, Malmö, till Riksbyggen. Samtidigt tar Diligentia det första spadtaget för Masthusens första nya byggnad invid det blivande stadsdelstorget.


Det blir ett hållbarhetscertifierat kontorshus i det blivande kvarteret nummer 11. Första hyresgäst på plats är Kronofogdemyndigheten, som flyttar in med 150 medarbetare på 3 500 kvm. Parallellt färdigställs Masttorget. Lagom till julen 2013 ska torget och huset stå klara.


Masttorget, som ska ligga alldeles i närheten av dagens ICA Maxi-butik i Masthusen, kommer att omgärdas av sex kvarter. Två av dessa (kvarter 7 och 8) är nu sålda till Riksbyggen med tillträde i sommar.


– Vi vill öka hastigheten i uppförandet av Västra hamnens nya stadsdel och fokuserar först på att skapa Masttorget och bebyggelsen kring det, säger Andreas Ivarsson, marknadsområdeschef på Diligentia.


Han fortsätter:


– Utvecklingen kommer att gå betydligt fortare än vår plan var från början. Efterfrågan på lokaler och bostäder är stor och nu är vi med och möter upp den. I och med att vi säljer två kvarter till Riksbyggen kan vi påbörja uppförandet av ännu fler kvarter snabbare.


Diligentia förhandlar även med intressenter för att kunna starta nästa byggprojekt redan i höst. Det handlar om en fastighet om cirka 10 000 kvm kommersiella lokaler kompletterade med bostäder.