16 maj 2024
tisdag, 08 maj 2012 19:38

Newsec stärker transaktionserbjudandet

Skrivet av 
alt
Bert-Ove Johansson, vd Newsec Sverige.
alt
Anders Thorell, tillträdande vd för Newsec Investment.


Med hjälp av Rosengren & Co samt sex personer som tidigare verkat inom DTZ Näringsliv i Stockholm gör Newsec en satsning på förmedling av kommersiella fastigheter i segmentet privata fastighetsägare samt mindre och medelstora fastighetsbolag. Den nya verksamheten samlas under namnet Newsec Investment och har redan från start en marknadsledande position i Stockholm och Mälardalen.


– Newsecs starka varumärke, ledande ställning inom fastighetsförvaltning samt att de är en heltäckande fastighetskonsult är givetvis betydelsefullt. Vi räknar med att genom den plattformen som Newsec ger oss få en gemensam tillväxt inom fastighetstransaktioner, säger Anders Thorell, tillträdande vd för Newsec Investment.


Newsec Transactions befintliga verksamhet fokuserar på större fastighetsaffärer och genom etableringen av Newsec Investment breddas kunderbjudandet samtidigt som synergier avseende främst distributionskapacitet och marknadsnärvaro skapas. Efter integrationen av de nya verksamheterna har Newsecs svenska transaktionsverksamhet ett 30-tal medarbetare. 


– Vår samlade kompetens och gemensamma kontaktnät är en svårslagen kombination på den svenska fastighetsmarknaden, säger Bert-Ove Johansson, vd Newsec Sverige.