16 maj 2024
tisdag, 08 maj 2012 19:30

DTZ utvecklar mäklarverksamheten

Skrivet av 
alt
Agneta Jacobsson, vd DTZ Sweden AB.

 

Under 2009 breddade DTZ verksamheten inom Capital Markets till att även omfatta förmedling av mindre fastigheter samt bostadsrättsombildningar. Förändringen skedde genom ett licensavtal med ett befintligt bolag. Tre år har nu förflutit och DTZ ser verksamheten som en stor framgång.


– Vi har utvecklat en bredd inom fastighetsförsäljningar som är unik. I och med att licensavtalet nu avslutats är vi nöjda med att kunna direktanställa de bästa mäklarna och genom detta förbättra och fortsätta utveckla verksamheten, säger Agneta Jacobsson, vd för DTZ i Sverige.


DTZ rekryterar de seniora konsulterna Sven-Olof Johansson, Fredrik Angelin och Daniel Björnfot som länge önskat arbeta direkt för DTZ och har även långtgående planer på fortsatt expansion.


– Under 2010 respektive 2011 har DTZ sålt ett 90-tal fastigheter per år. Genom att vi nu anställt större delen av den affärsgenererande personalen och blivit av med den administration som två olika bolag innebär, kan vi få väsentliga synergier och därmed erbjuda bättre service till våra kunder, säger Fredrik Lidjan, Head of Capital Markets, DTZ Sweden AB