15 maj 2024
söndag, 06 maj 2012 20:10

Fabege hyr ut i Arenastaden

Skrivet av 
alt
Fastigheten Uarda 1 i Arenastaden, Solna.

 

Fabege hyr ut 2 700 kvm till Carlsberg Sverige i fastigheten Uarda 1 i nya Arenastaden, Solna. Inflyttning sker i mitten av november. I samma fastighet har hyresavtal tecknats med AIK Fotboll, Onside Media och Svenska Idrottskliniken. Det sammanlagda hyresvärdet för dessa nya hyresgäster uppgår till 10 Mkr per år. Sedan tidigare bland annara Svenska Fotbollförbundet och Svea Ekonomi kontrakterats.


– Att Carlsberg, som är ett av världens starkaste varumärken, har valt Arenastaden bekräftar att vi är på rätt väg att realisera vår vision för den nya stadsdelen. Arenastadens unika sammansättning och goda läge skapar de bästa förutsättningarna för en levande stadsdel och en attraktiv arbetsplats, säger Christan Hermelin, vd Fabege.


Arenastaden får en spännande mix av ett antal attraktiva beståndsdelar: Friends Arena, Sveriges Nationalarena för fotboll, som invigs i höst, hotell- och kongressanläggningen Quality Hotel Arena med 399 dubbelrum om ytterligare ett år, följt av köpcentrumet Mall of Scandinavia hösten 2015. Vidare byggs 3 000 bostäder, med första inflyttning maj 2014. Dessutom utvecklar Fabege, i samarbete med flera välrenommerade arkitekter, 25 000 arbetsplatser i området.