15 maj 2024
torsdag, 03 maj 2012 20:44

Möller & Partners köper 668 bostäder

Skrivet av 
alt
Henrik Jussi-Pekka, vd Möller & Partners.
alt
Anna Kullendorff, projektledare, Newsec.

 

Newsec har varit transaktionsrådgivare i samband med att kommunägda Hyresbostäder i Växjö AB säljer 668 lägenheter till Södra Fisken Fastighets AB – ett bolag ägt av Möller & Partners och ICA-handlarnas Förbund. Affären omfattar fastigheterna Mjärden 1 samt Hov Dalbogård 3 och 4, totalt omfattande cirka 44 000 kvm i centrala Växjö.


Affären är villkorad av styrelsebeslut i såväl Hyresbostäder i Växjö AB som Växjö Kommunföretag AB. Tillträde ska ske den 1 juni.


– Vi är väldigt glada över att få förtroendet till att förvärva ett bra bostadsbestånd i en regionalt stark tillväxtort som Växjö. Vår ambition är att vara en långsiktigt aktiv och lokalt närvarande fastighetsägare. Om möjlighet ges gör vi gärna fler bostadsförvärv i Växjö, säger Henrik Jussi-Pekka, vd Möller & Partners.


Efter förvärvet omfattar Södra Fisken Fastighets AB cirka 2 000 lägenheter under förvaltning.


– Det finns en stor efterfrågan på bostadsfastigheter och ett starkt intresse för tillväxtorter som Växjö. Det har varit en stimulerande transaktionsprocess och vi uppskattar det förtroende som Hyresbostäder i Växjö och Växjö Kommunföretag visat oss som rådgivare, säger Newsecs projektledare Anna Kullendorff.