16 maj 2024
torsdag, 26 april 2012 21:31

Basale får uppdrag om 150 000 kvm

Skrivet av 
alt
Marie Wallhammar, vd för S:t Erik Markutveckling.

alt
Jimmy Axdorff, vd för Basale.

alt
Christian Thorén, affärsutvecklingschef på Basale.

 

Basale, ägt av norska Obos (Oslo Bolig- og Sparelag), har vunnit en offentlig upphandling och därigenom fått förtroendet att förvalta 150 000 kvm handel, kontor och industrifastigheter åt S:t Erik Markutveckling – ett dotterbolag inom Stockholms Stadshus AB. Uppdraget gäller två av Stockholms mest intressanta stadsutvecklingsområden; volymhandelsområdet i Ulvsunda samt Slakthusområdet.


– Vi har genomfört upphandlingen med Fasticon som rådgivare och ser nu fram mot samarbetet med Basale i förvaltning och utveckling av våra fastigheter, säger Marie Wallhammar, vd för S:t Erik Markutveckling.


S:t Erik Markutveckling köpte fastigheten i Ulvsunda (f d ”Prippsbryggeriet”) redan 2004 medan fastigheterna i Slakthusområdet har förvärvats under de tre senaste åren. I och med upphandlingen konsolideras förvaltningen av de olika förvärven.


Tongivande hyresgäster i Ulvsunda är Citygross, Decathlon, Bauhaus och Carlsberg Sverige.


Slakthusområdet utgörs av ett antal kontorshus, industribebyggelse och lager, vilka ingår i planerna för Vision Söderstaden 2030.


– Handeln i fastigheten i Ulvsunda omsätter runt 1 Mdr kr på ett fåtal enheter och vi har ambitionen att tillsammans med ägaren skapa ännu bättre förutsättningar för befintliga och framtida hyresgäster i fastigheten, säger Jimmy Axdorff, vd för Basale.


Uppdraget omfattar ekonomisk, teknisk och administrativ förvaltning samt drift och uthyrning. Basale, som anställde 18 nya medarbetare i fjol, kommer nu att se över behovet av ytterligare rekryteringar.


– Med det här uppdraget tar vi ytterligare ett steg in i Sverige och vi visar att vi är ett nytt starkt alternativ på den svenska marknaden, säger Christian Thorén, affärsutvecklingschef på Basale.