16 maj 2024
torsdag, 26 april 2012 17:18

Erik Selin investerar i NP3 Fastigheter

Skrivet av 
alt
Erik Selin, vd Balder Fastighets AB. Foto: Cato Lein
alt
Christian Hahne, vice vd ES Fastigheter AB. Foto: Catol Lein
alt
Sundsvall 2005-01-19 Andreas Nelvig, vd NP3.

 

Sundsvall 2005-01-19

Erik Selin har genom sitt moderbolag ES (Erik Selin) Fastigheter investerat i NP3 Fastigheter för att bli detta bolags näst största ägare.


NP3 Fastigheter har som målsättning att växa på den norrländska fastighetsmarknaden till ett fastighetsvärde om 4 till 5 Mdr kr inom tre år. NP3 kommer löpande att genomföra emissioner för att hålla denna tillväxttakt och därför har bolaget nu genomfört en riktad emission till ES Fastigheter AB.


– Vi är naturligtvis glada att Erik valt att satsa på oss i NP3. Erik är en betydande och trovärdig aktör på svenska fastighetsmarknaden och han kan bidra med mycket till NP3 Fastigheter, säger Andreas Nelvig vd NP3.


– NP3 blir vår allokering på den norrländska kommersiella fastighetsmarknaden. Vi attraheras främst av NP3:s fokus på de kassaflödesstarka segmenten och på den avkastning som bolaget har på sitt fastighetsbestånd, säger Erik Selin.


I en kommentar kan sägas att Selins fastighetsvälde har växt genom kloka allianser och partnerskap, som ofta har initieras av Christian Hahne, vice vd i moderbolaget ES (Erik Selin) Fastigheter. Totalt äger ES Fastigheter tillgångar om cirka 20 Mdr.


Modern ES Fastigheter äger främst 53 procent av noterade Fastighets AB Balder med fastigheter värda cirka 20 Mdr kr, vidare 22 procent i Catena AB med ett fastighetsvärde om 1 Mdr kr, vidare 100 procent i Erik Selin Fastigheter i Göteborg med ett värde om 1,2 Mdr kr,  vidare 100 procent i Kunskapsporten med ett värde om 0,7 Mdr kr samt 100 procent i Skandrenting med fastighetstillgångar om cirka 5 Mdr kr.


I Skandrenting finns bland annat även hälftenägarskap i RL-Skand AB (österrikiska banken Raiffeisen) och i Oscar Properties med ett fastighetsvärde om 1,5 Mdr.


Andra partnerbolag som Balder har är med Tulia AB (tillsammans med André Åkerlund) med ett värde om 1 Mdr kr, GE Real Estate med ett fastighetsvärde om 1,1 Mdr samt 35 procent i finansbolaget Collector.


Slutligen hälftenäger Erik Selin bolaget även Fastighets AB Centur (fd Balder Fjorton AB) tillsammans med Peab. Detta Centur, som ska nyproducera fastigheter, är starkt växande med ett värde om cirka 2 Mdr kr, och bolaget ska äga, förvalta och utveckla kommersiella fastigheter och bostäder på orter som bedöms som intressanta. I detta Centur är Christian Hahne styrelseordförande.


Tydligt är att Erik Selin har strategin att kontinuerligt växa tillsammans starka partners som en långsiktig investerare. Nu har Erik Selin funnit en sådan långsiktig partner i NP3 Fastigheter, där Christian Hahne blir en ny styrelseledamot.